164 Bin 418 Ton Sıcak Asfalt Serimi Yapıldı

Asfalt çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Ekiplerimiz gece-gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Görev süremiz boyunca toplam 164 bin 418 ton sıcak asfalt serimi yaptık” dedi.

164 Bin 418 Ton Sıcak Asfalt Serimi Yapıldı
Yeşilyurt ilçesindeki tüm mahalle ve sokaklardaki yolları kaliteli bir düzeye ulaştırmak adına çaba sarf ettiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, vatandaşların kış aylarında çamurdan yaz aylarında tozdan kurtarmak amacı ile asfaltlama çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti.

Mollakasım Mahallesi Taftacık mevkisindeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Polat, yetkililerden bilgi alırken, çalışmaların hızlandırılması konusunda talimatlar verdi. Polat, “Yeşilyurt ilçesinde hizmet gitmeyen bir tane mahalle bırakmayacağız. Allah’ın izniyle ilçemizde asfaltsız sokak, cadde ve mahalle kalmayacak. Yollarımızın nitelikli olması bizim hedefimizdir. Kaliteli ve güzel hizmetlerimizi titiz bir çalışma prensibiyle halkımıza ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Polat, göreve geldikleri ilk günden itibaren vatandaşların her fırsatta dile getirdikleri yol açma, genişletme ve yeni yollar açma isteklerini bir bir çözüme kavuşturduklarını ifade etti.

Polat, “İlçemizin en ücra noktasına kadar kaliteli hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Bizim en fazla öncelik verdiğimiz hizmetlerimizin başında yolların bakımı, onarımı, asfaltlanması ve yeni imar yollarının açılması gelmektedir. Vatandaşlarımızın bize ilettiği talepleri belli bir program dahilinde çözmeye çalışıyoruz. Görev süremiz boyunca toplam 164 bin 418 ton sıcak asfalt serimi yaptık. 2016 yılı için toplam 70 bin ton asfalt dökümü hedefledik. Ocak ile Eylül ayı arasında ilçemiz genelindeki çalışmalarda ekiplerimiz toplam 49 bin 206 ton asfalt dökümünü başarıyla tamamladılar. Yıl sonuna kadar belirlediğimiz hedefin üzerine çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt ilçesinin dört bir tarafında asfaltlanma çalışmalarına devam ettiklerini hatırlatan Polat, "7 gün 24 saat milletimize hizmet eden bir anlayışla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bizler işimizi aşkla ve sevgiyle yapıyoruz. Birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımız bir yandan evlerine ekmek götürürken diğer yandan millete hizmet etmek gibi önemli bir görev üstleniyorlar. 2016 yılı programında yer alan yollarımızın bakım ve onarımları çerçevesinde bir ekibimiz fınısher makinesiyle serim yaparken, diğer dört ayrı ekibimizde ilçemizin değişik mahallelerinde greyder ile bakım-onarım ve yenileme çalışmaları yapmaktadır. Bugün ekiplerimiz Bostanbaşı, Kaynarca ve şu anda ziyaret ettiğimiz Mollakasım Mahallemiz ile Gündüzbey mahallelerimizde çalışıyorlar. Bunun yanı sıra alt yapısı hazırlanan bazı mahallelerde sathi kaplama ekibimizde yolların üst yapılarını modern hale getirmektedir. Sathi kaplama ekibimizde Fatih, Yaka, Çarmuzu, Duruldu ve Dilek mahallelerinde çalışmalarına devam ediyorlar. Bir yandan var olan yolların bakımları yapılırken, diğer yandan yeni imar yollarının açılmasıyla ilgili fen işleri ekiplerimiz yoğun bir mesai yapıyor. Yeni imar yolları açarken ağaç ve enkaz bedellerini ödeyerek resmi prosedürleri yerine getiriyoruz. Yeşilyurt bizim göz nurumuz ve göz bebeğimizdir, ilçemizi koruyup kollayacağız, sürekli güzelleştireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA