'15 Temmuz Milli İrade Destanı' Programı

SağlıkSen Genel Başkanı Memiş: 'Milletimiz, iradesine sahip çıkmış, tıpkı Çanakkale destanını yazan ecdadımız gibi 15 Temmuz günü hainlere ve iş birlikçilerine büyük ders vermiştir. Ülkenin geleceğiyle oynamak isteyenlerin hedeflerine, halkın yumruğuyla darbe indirmiştir'

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 'Milletimiz, iradesine sahip çıkmış, tıpkı Çanakkale destanını yazan ecdadımız gibi 15 Temmuz günü hainlere ve iş birlikçilerine büyük ders vermiştir. Ülkenin geleceğiyle oynamak isteyenlerin hedeflerine, halkın yumruğuyla darbe indirmiştir.' dedi.

Memiş, Memur-Sen Çanakkale İl Temsilciliği tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde düzenlenen '15 Temmuz Milli İrade Destanı' programına katıldı.

Burada konuşan Memiş, 15 Temmuz darbe girişimine Çanakkale ruhuyla karşı konulduğunu, Türk milletinin bir kez daha geleceğine, özgürlüğüne, iradesine sahip çıktığını söyledi.

Geleceğe ve 'büyük Türkiye' idealine darbe yapmak isteyen FETÖ mensuplarına karşı milletçe büyük bir destan yazılarak karşı durulduğunu belirten Memiş, 'İçimizde ve dışarıdaki hainlere karşı Memur-Sen ailesi olarak, kalkışmanın yaşandığı ilk andan itibaren dik durduk, millet egemenliğine sahip çıktık.' diye konuştu.

Her daim uyanık olacaklarını vurgulayan Memiş, şöyle devam etti:

'15 Temmuz gecesi, ülkenin karanlığa gömülmemesi için canını hiçe sayarak sokaklara inen herkes, ülkenin makus talihinin değişmesine vesile olmuştur. Millete namlusunu çevirmiş tanka karşı dimdik durarak, dünyaya eşi benzeri görülmemiş bir ders vermiştir. Bu direnişte can veren şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Çanakkale'de yedi düvele karşı destan yazan şehitlerimizle birlikte, içimizdeki hainlere karşı destan yazan şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Gazilerimize teşekkür ediyoruz. Emanetlerine her daim sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.'

Darbe girişimi gecesi milletin tüm dünyaya birlik mesajı da verdiğini dile getiren Memiş, 'Milletimiz, iradesine sahip çıkmış, tıpkı Çanakkale destanını yazan ecdadımız gibi 15 Temmuz günü hainlere ve iş birlikçilerine büyük ders vermiştir. Ülkenin geleceğiyle oynamak isteyenlerin hedeflerine, halkın yumruğuyla darbe indirmiştir.' değerlendirmesinde bulundu.

Tüm sınırlarda problem varken bunun Türkiye'de hissedilmemesinin beklenemeyeceğine işaret eden Memiş, şunları kaydetti:

'Yıllardır ülkemizin doğusunda insanları öldüren, askerimizi, polisimizi şehit eden PKK'lı hainler bir yandan, İslam ve Müslümanlık ile alakası olmayan DAEŞ'li teröristler bir yandan... Yetmiyormuş gibi bu ülkenin ekmeğini yiyerek ihanet eden FETÖ'lü teröristlerle uğraşıyoruz. Tüm bu şer odaklarına karşı millet olmanın bilinciyle birlik olacağız. Üst aklın ülkemizde maşalarıyla gerçekleştirdiği operasyonlara, canımızla, malımızla direneceğiz. Bu ülkeyi yedirmeyeceğiz. Bir ve beraber olarak, bu ülke üzerinde hesap kuranların hesaplarını bozacağız.'

Etkinliğe, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Özen, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve konfederasyon üyeleri katıldı.
Kaynak: AA