Yüreğir'de Meslek Kursları

Yüreğir Belediyesi tarafından düzenlenen istihdama yönelik meslek kursları devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanı Mahmut Çelikcan, Kiremithane Mahallesi Yunus Emre Kültürevi'nde düzenlenen kaynakçılık kursunda inceleme yaptı, öğrencilerle sohbet etti.

Hizmete açılan 11 kültürevinin eğitim ve bilgi yuvası olmaya devam ettiğini belirten Çelikcan, 18-29 yaş arası gençlere ücretsiz verilen eğitime katılanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Avrupa Birliği Projesi kapsamında her gün için 7 avro cep harçlığı ödediğini anlattı.

Kursa katılan öğrencilere kaynakçılık mesleği kapsamında her türlü eğitimin verildiğini aktaran Başkan Çelikcan, şunları kaydetti:

''Kaynakçılık eğitiminde kursiyerlere kaynağın tarihçesi, tanımı, kaynak çeşitleri gösterilmektedir. Özellikle özel sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Bu proje kapsamında mesleki eğitimlerini başarıyla bitiren gençlerimizin bilgileri, kurulacak internet sitesinde yayımlanarak ihtiyacı olan işverenlerimizin bu nitelikli genç elemanlara hızlı bir şekilde ulaşılabilmeleri sağlanmış olacak. Böylece işverenle genç işsizlerimiz arasında doğrudan bağlantı kurulmasını da sağlayacağız.''

Kaynak: AA