Topuklu Ayakkabılarla Pedal Çevirdiler

Antalya'da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliğine katılan kadınlar, topuklu ayakkabıyla bisiklet sürdü.

Antalya'da ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğine katılan kadınlar, topuklu ayakkabılarla pedal çevirdiler.

İlk defa 2013 yılında 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' etkinliği kapsamında İzmir'de başlatılan 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu', Antalya'da da yapıldı. Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, bisikletleriyle Karaalioğlan Parkı'na kadar pedal çevirdi. Meydanda bisikletlerini balon, tül ve çiçeklerle süsleyen kadınlar, etek ve topuklu ayakkabılarıyla bisiklete bindi.

Erkeklerin de destek verdiği etkinlik, Karaalioğlan Parkı'nda sona erdi.

'Süslü Kadınlar Bisiklet Grubu' adına gazetecilere açıklama yapan Deniz Yaylak, her yıl eylülün son haftası Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliği kutladıklarını, amaçlarının daha temiz, sağlıklı bir kent ve sürdürülebilir ulaşım modellerini hayatta geçirmek olduğunu söyledi.

Bisikletin sadece spor amaçlı kullanılamayacağını aynı zamanda bir ulaşım aracı olduğunu ifade eden Yaylak, 'Bisiklet yaşamın bir parçasıdır eğer uygun bisiklet yolları yapılırsa işe veya gitmek istediğimiz birçok yere bisikletle ulaşım sağlayabiliriz. Dünyanın birçok yerindeki kadınlar gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binmek istiyoruz. Kadınlar, kimseden korkmadan, çekinmeden yola çıkmak istiyor' dedi.

Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını belirten Yaylak, 'Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu taşıtların hiçe saydığı birçok bisikletli insan yollarda hayatını kaybetmektedir. Biz kadınız ve görünür olmak istiyoruz. Kadın toplumda görünür olduğu sürece nefes alır. Kadınlar korkmadan yollarda pedal çevirmek istiyor. Bizler kadına, bisikletliye ve insana saygı istiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA