Tıp Fakültesi 2016 - 2017 Akademik Yılı Oryantasyon Programı Düzenlendi

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Tıp Fakültesi Dekanlık binasında 2016-2017 Akademik Yılı Oryantasyon Programı düzenlendi.

Tıp Fakültesi 2016 - 2017 Akademik Yılı Oryantasyon Programı Düzenlendi
Oryantasyon programında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Rektör Yardımcısı, Öğretim Üyeleri, Dönem I öğrencileri ve öğrenci ailelerine hitaben yapılan konuşmalarda yeni Eğitim-Öğretim Dönemi’nin tüm paydaşlar için başarılı olması temennileri vurgulandı. Öğrenciler adına konuşan stajyer Dr. Aslısu Akdeniz Vurunbigi, Fakültede geçirdiği son beş yıl içindeki kazanımlarını, duygularını ve deneyimlerini genç arkadaşlarıyla paylaştı. Daha sonra Başkoordinatörlük adına söz alan Başkoordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Erol Aktunç öğrencilerin burada geçirecekleri yeni eğitim hayatlarında mücadeleci ve sabırlı olmanın başarıya giden yoldaki önemine değindi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan ise yaptığı konuşmada İbn-i Sina Kampüsünün kurulması ve geliştirilmesi başta olmak üzere Fakültenin gelişmesinde büyük katkıları bulunan başta BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerini sundu. Özer, konuşmasında “Amacımız; çağdaş bilimi ve bilgiyi yakından takip ederken ve mesleğini uygularken karşılaşacağı güçlüklerden yılmayan, “Önce insan” anlayışını benimseyen, etik değerlere bağlı, mesleğini seven, iyi hekimlik uygulamalarıyla donanımlı hekimler yetiştirmektir. Biliyoruz ki Türkiye’de verilen Tıp eğitimi ve Bülent Ecevit Üniversitesi dünyada saygın bir yerdedir. Üniversitemiz, Yükseköğretimde kurumsal değerlendirme alanında Avrupa’nın en saygın programı olan Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP)’in değerlendirilmesinden başarıyla geçti ve başarı etiketini kullanmaya hak kazandı. Bu kuruluşa Türkiye’den 18 Üniversite başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan Üniversitelerin çoğunluğu Ankara ve İstanbul’da yer alırken Batı Karadeniz de başvuran ve etiketi almaya hak kazanan tek Üniversite Bülent Ecevit Üniversitesi oldu. Ayrıca 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü almaya hak kazanan sayın Prof. Dr. Aziz Sancar bizler açısından somut bir örnek teşkil etmiştir. Kendisine ve tıp camiasına hizmet eden ismi bilinsin veya bilinmesin tüm bilim insanlarımıza saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmasında genç doktorlara meslekleriyle ilgili tavsiyeler veren Borazan, genç doktorlara bu meslekte başarılı olmalarının mesleklerini sevmelerinden geçtiğini söyledi.



Tören programının son konuşmasını ve açılış dersini “İbn-i Sina ve Tıp Tarihi” başlığıyla Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu yaptı. Oldukça ilgi gören konuşmada Tıp Fakültesi’nin de içinde bulunduğu içinde bulunduğu kampüse adını veren büyük Tıp âlimi İbn-i Sina’ nın yaşamı, Tıbba katkıları ve bilinen değerli sözleri özetle vurgulandı.

Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Tıp Fakültesine yeni katılan öğrencilere ve Dönem II öğrencilerine yönelik düzenlenen Oryantasyon Programı 21 Eylül Çarşamba günü Dekanlık Binasında yapıldı. Yoğun bir katılımın gözlendiği programda konuşmacılar, Fakültenin tanıtımı, Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, sınavlarda uyulması gereken kurallar, derslerin seçimi ve derslere katılım, usullere uygun dilekçe düzenlenmesi ve hijyen konularında bilgilerini paylaştılar.
Kaynak: İHA