'Tek Yumurta İkizleri' Aynı Sınıfta Buluştu

Sivas'ta bir ilkokulda aynı sınıfta eğitim gören tek yumurta ikizi 6 çocuk, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının ilgi odağı haline geldi Fiziksel benzerliklerinin yanı sıra adları da birbirini çağrıştıran 3 ikiz, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sık sık karıştırılıyor İkizler sınıfının öğretmeni Tanrıverdioğlu: '3'ü de tek yumurta ikizi. Sadece kıyafetleriyle değil, her yönleriyle birbirlerine çok benziyorlar. İsimlerini çok karıştırıyorum'

ÖNDER FELEK - Sivas'ta, aynı sınıfta eğitim gören tek yumurta ikizi 7 yaşındaki 6 çocuk, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının ilgi odağı haline geldi.

Kılıçarslan İlkokulu 2-B sınıfında, tek yumurta ikizleri Utku ve Ufuk Dökmeci, Hiranur ve Sılanur Elbay ile Muhammed Utku ve Umut Kaan Tosunoğlu eğitim görüyor.

Öğretmenlerinin ve arkadaşlarının ilgi odağı olan çocuklar, sınıfta aynı sıraları paylaşıyor. Fiziksel benzerliklerinin yanı sıra isimleri de birbirini çağrıştıran ikizleri, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları sık sık karıştırıyor.

Tek yumurta ikizlerinin öğretmeni Muammer Tanrıverdioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yıldır öğretmenlik yaptığını, mesleğini ve öğrencilerini çok sevdiğini söyledi.

Kılıçarslan İlkokulunda 2 yıldır görev yaptığını ve sınıfında 3 ikiz öğrenci olduğunu dile getiren Tanrıverdioğlu, '3'ü de tek yumurta ikizi. Sadece kıyafetleriyle değil, her yönleriyle birbirlerine çok benziyorlar. İsimlerini çok karıştırıyorum. İyi yönleri de kötü yönleri de var. İyi yönleri öğrencilerimin çalışkan ve sevimli olmaları. Kötü yönlerine gelince biri ders yaptığı zaman yapmayan 'öğretmenim bana yardımcı olmadı' diye savunma geliştiriyor.' diye konuştu.

Tanrıverdioğlu, ikiz öğrencilerin ayrı sınıflarda olması gerektiğini savunarak, 'Başka sınıflarda olmalılar ki gerçek başarıları ortaya çıksın fakat birinci sınıfa başladıklarında hem aileleri aynı sınıfta olmalarını istedi hem de çektiğimiz kurada aynı sınıfa düştüler. Ben kendilerini çok seviyorum onlar da beni çok seviyor.' dedi.

İkizleri sürekli karıştırdığını da dile getiren ve isimlerini söylemekte güçlük çeken Tanrıverdioğlu, sık karıştırdığında çocukların sınıftaki oturma düzenlerini değiştirdiğini ifade etti.

- İkizler halinden memnun

Tek yumurta ikizlerinden Utku Dökmeci de ikiz olmanın çok güzel bir duygu olduğunu, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kendilerini sık sık karıştırdığını anlattı.

İkizlerden Hiranur Elbay ise okuldaki herkesin kendilerini ve diğer ikiz arkadaşlarına ilgi göstererek çok sevdiğini belirtti.

Umut Kaan Tosunoğlu da aynı sınıfta çok sayıda ikizle eğitim görmenin güzel bir duygu olduğunu, öğretmenlerinin zaman zaman kendilerini karıştırdığını söyledi.

Hiranur ve Sılanur'un babası Serkan Elbay ise ikiz çocuk büyütmenin zorlukları olduğunu ancak çocukların birbirine destek vererek büyümesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.
Kaynak: AA