Tarihi Kaleye Turist Akını

Gaziantep’in tarihi kalesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisine uğradı.

Tarihi Kaleye Turist Akını
Son dönemlerde gerek Türkiye- Suriye sınırındaki hareketlik gerekse Türkiye’de yaşanan terör olaylarına rağmen yerli ve yabancı turistler hafta sonunu fırsat bilerek Gaziantep’in tarihi kalesine akın ettiler. Gaziantep’in ve bölgenin güvenliğinin üst seviyede olması turistlerin hem turistik yerleri ziyaretinde hem de kent merkezindeki gezileri güven içerisinde sürdürmelerini sağlıyor. Çevre illerden ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Gaziantep’e turistik amaçla gelen vatandaşlar kentten memnun olduklarını söylüyorlar.

“Başarılı çalışmalara imza atılmış”

Kahramanmaraş’tan Gaziantep’in tarihi yerlerini ziyaret etmek için gelen Murat Aydan, Gaziantep’e ilk kez geldiğini belirterek, “Gaziantep’e İlk defa geliyorum. Kenti çok güzel buldum. Kalenin içerisine çok güzel dekor yapılmış. Burada gerçekten çok güzel ve başarılı çalışmalara imza atılmış. Farklı çalışmaların da yapıldığını gözlemledim” dedi.



“Şehrimizin tarihi yerleri ön planda olması güzel bir şey”

Gaziantep’e turistik ziyaret amaçlı geldiğini söyleyen Ahmet Aydoğan, “Gaziantep’in yerlisiyim çocukluğum bu taraflarda geçti. Daha önce ben burada bakır işlemesi ile uğraşıyordum. Genellikle öğle yemeği çıkınca ustalarımız izin verin 1 saat kaleye çıkardık. Bu taraflarda oyun oynardık. Turizme kazandırılması güzel bir şey aslında şehrimizin böyle tarihi yerleri ön planda çıkarılması daha güzel oluyor” şeklinde konuştu.



“Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum”

İstanbul’dan Gaziantep’e yakın akrabasının düğününe katılmak üzere geldiğini söyleyen Musa Altan, “Düğün için gelmiştim fakat Gaziantep’e kadar gelmişken bölgenin tarihi ve doğal güzellerini de görmeden dönmek olmazdı. O nedenle kaleyi gezmeye geldik. Çok beğendim. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum. Gerçekten çok güzel. Hayran kaldım” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA