Suriye'ye Kışlık Yardım Çağrısı

Bayırbucak Türkmen Bölgesi Yardım Dağıtım Sorumlusu Kömürcü: 'Suriye'nin birçok noktası kışa hazır değil. Soğuklar gelmeden yardım kampanyası başlatılması gerekiyor'

Bayırbucak Türkmen Bölgesi Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, Suriye'deki birçok bölgenin kışa hazır olmadığını ve oralarda yaşayan insanlar için yardım kampanyası başlatılmasını beklediklerini söyledi.

Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye genelinde 1 milyondan fazla insanın çadırlarda yaşadığını hatırlattı.

Çoğunluğu Türkiye sınırı yakınlarına kurulu kamplarda, alt ve üst yapının olmadığına dikkati çeken Kömürcü, 'Bu insanların çoğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşuyor ve sayı her geçen gün artıyor. Birçok ailenin hali içler acısı. İmkansızlıklar içinde yaşamaya çalışıyorlar. Kışın ise oluşacak şartları düşünmek bile istemiyoruz. Suriye'nin birçok noktası kışa hazır değil. Soğuklar gelmeden yardım kampanyası başlatılması gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Kömürcü, geçen yıllarda çocukların soğuktan öldüğünü vurgulayarak, aynı manzaranın bu yıl da yaşanmaması için battaniye, yatak, kışlık kıyafet, ilaç, un ve gıda gönderilmesi gerektiğini kaydetti.

- 'Türkiye olmasa insanların yarısı ölmüştü' -

Kömürcü, tüm İslam ülkeleri ve uluslararası kuruluşlardan yardım beklediklerini belirterek, 'Beş yılı aşkın süredir Türkiye her zaman yanımızda durdu. O yardımlar olmasaydı, şu an insanların çoğu, açlıktan, soğuktan, hastalıktan ölmüştü. Allah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından binlerce kez razı olsun.' diye konuştu.

Kurban Bayramı'nda yürürlüğe giren ateşkesin sona erdiğini ve aynı gün yoğun bombardımanın başladığını anımsatan Kömürcü, özellikle, Halep, İdlib ve Lazkiye kırsalının yoğun şekilde vurulduğunu belirtti.

Kömürcü, Suriye'de 5,5 yıldır her gün insanların öldüğünün altını çizerek, 'Dünya ise izlemeye devam ediyor. Bu kanı durdurmak için ne zaman samimi bir adımlar atılacak. Bir an önce ateşkes ve ardından uçuşa kapalı serbest bölge kurulmasını istiyoruz.' dedi.
Kaynak: AA