Meksika'ya Göçmen Akını

Yılbaşından 21 Eylül'e kadar 13 bini aşkın göçmenin giriş yaptığı ülkeye, 2123 Eylül tarihlerinde 5 bine yakın göçmen ulaştı.

Meksika'ya Guatemala sınırından 21-23 Eylül arasında 4 bin 479 göçmenin giriş yaptığı bildirildi.

Meksika Ulusal Göç Enstitüsü yetkilileri, 21-23 Eylül'de Haiti, Afrika ve Asya'dan 4 bin 749 göçmenin, ülkenin Guatemala ile sınırında yer alan Tapachula göç merkezinden ülkeye geçtiğini açıkladı.

Göçmenlerin büyük bir kısmının Haiti'den geldiğini belirlediklerini aktaran yetkililer, ayrıca yıl başından 21 Eylül'e kadar 7 bin 800 Haitili, 3 bin 753 Asyalı ve bin 701 Afrikalı göçmenin Guatemala sınırından ülkeye giriş yaptığını kaydetti.

Şu ana kadar göçmenlerin enstitüye iltica talebinde bulunmadığına dikkati çeken yetkililer, söz konusu kişilerin ABD'ye ulaşma niyetinde olduklarını bildirdiklerini söyledi.

Afrikalı göçmenlerin büyük bir kısmının Kongo, Gana, Gine, Etiyopya, Eritre, Somali, Sudan ve Nijerya'dan geldiğini belirten yetkililer, ülkenin kuzeybatısında yer alan Baja California yarımadasında halen bin 230 Haitili, Afrikalı ve Asyalı göçmenin ABD'ye sığınmak için beklediğini bildirdi.

Meksika'ya gelen göçmenler ülkelerine geri gönderilemediği gibi kendilerine 20 günlük geçici vizeler veriliyor. Bu şekilde göçmenler ülkeden ABD'ye geçebiliyorlar.
Kaynak: AA