Karaçay Şelalesi Sonbaharda Bir Başka Güzel

Osmaniye'de görenleri kendine hayran bırakan Karaçay Şelalesi sonbaharın gelmesiyle farklı bir güzelliğe büründü.

Osmaniye'de yeşilin her tonunu barındıran Amanos Dağları'ndaki Karaçay Şelalesi, sonbaharın gelmesiyle fotoğraf tutkunları ve doğaseverlere farklı güzellikler sunuyor.

Sonbaharın gelmesiyle doğa farklı renk tonlarına bürünmeye başlarken, Osmaniye'deki Karaçay Şelalesi de bitki çeşitliliği ve kendine has güzelliğiyle ilgi görüyor.

Kentin önemli yürüyüş parkurları arasında yer alan kanyonda bulunan şelale, ziyaretçileri adeta kendine hayran bırakıyor. Ziyaretçilerin uzun ve zorlu bir yürüyüşün ardından ulaştığı 30 metre yükseklikten dökülen şelale adeta görsel şölen sunuyor.

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Yücel Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şelalenin fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerin sonbaharda uğrak yerleri arasına girdiğini söyledi.

Kentin akciğeri durumundaki Amanos Dağları'nın ortasında yer alan şelalenin önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Erdoğan, bölgeye gelenlerin, endemik bitki örtüsü içerisinde 3,5 kilometre yürüyerek şelaleye ulaştığını ve şelalenin dev kazanında buz gibi suda yüzme fırsatı bulduğunu kaydetti.

Erdoğan ayrıca, şelale ve çevresinde yapılacak düzenlemelerle bölgenin daha fazla turist çekebileceğini sözlerine ekledi.

Şelaleyi görmek için Gaziantep'ten gelen Ökkeş Ballı da bölgenin mutlaka gezilip görülmesi geren bir yer olduğunu belirterek, 'Yollar çok zor ama şelaleye varınca insan yorgunluğunu unutuyor. Tabii yolda gelirken de dere kenarında piknik yaptık, adeta doğayla bütünleştik. Burası adeta bir cennet. Sonbaharda da ayrı bir güzel. Görmeyen kişilere tavsiye ederim.' diye konuştu.
Kaynak: AA