İstanbul'da Terör Operasyonu

İstanbul'da bazı kamu kurumları ile kamuoyuna açık alanlara yönelik saldırı düzenleyecekleri iddiasıyla yakalanan terör örgütü üyesi 3 kişi tutuklandı.

İstanbul'daki operasyonda, bazı kamu kurumları ile kamuoyuna açık alanlara yönelik saldırı düzenleyecekleri iddiasıyla yakalanan terör örgütü üyesi 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerince 25 Ağustos'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, Kadıköy'de Sipan K. adlı kişiyi yakaladı. Terör örgütü üyesi Sipan K. ile bağlantıda oldukları tespit edilen Hamit E. ve Şirvan İ. ise Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Hamit E'nin adresinde yapılan aramada, roket başlığı, Kalaşnikof marka otomatik tüfek, örgütsel dokümanlar ve terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ele geçirildi. Zanlının sahte kimlik kullanarak İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa'daki terör örgütü üyelerine kargoyla patlayıcı maddeler gönderdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Şüphelilerin, İstanbul'da aralarında bazı köprüler ve stadyumların yer aldığı kamuoyuna açık alanlar ile kamu kuruluşlarına yönelik saldırı düzenleyecekleri iddia edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi, tutuklandı.
Kaynak: AA