İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Belli, Hayatını Kaybetti

Belli için İnönü Üniversitesinde tören düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Serap Belli (44), hayatını kaybetti.

İnönü Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Belli için İnönü Üniversitesi Rektörlük Binası önünde tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın yanı sıra fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile Belli'nin yakınları ve öğrencilerinin katıldığı törende İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman dua etti.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Durak'ın Belli'nin özgeçmişini okuduğu törende, Rektör Prof. Dr. Kızılay, İnönü Üniversitesinin kıymetli bir akademisyeni olan Belli'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Kızılay, 'Uzun yıllar bilime emek vermiş, ülkesi ve milleti için çalışmış değerli bir bilim insanımızı ebediyete uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun. Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Üniversitedeki törenin ardından Belli'nin naaşı öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

Pütürge ilçesinde doğan Belli, 1992 yılında mezun olduğu İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde, aynı yıl üniversitede araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştı. 1995 yılında yüksek lisans, 1999 yılında ise doktorasını tamamlayan, birçok uluslararası hakemli dergide makalesi yayınlanan Belli, çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıda bildiri sunmuş ve alana ilişkin kitap bölümü yazarlığı yapmıştı.
Kaynak: AA