Ekim ayında yeni bir darbe mi planlanıyor?

Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, "Bundan sonra üst akıl Türkiye'de ekonomik anlamda bir darbe gerçekleştirmeye çalışacaktır" dedi.

Ekim ayında yeni bir darbe mi planlanıyor?
Ekim ayında yeni bir darbe mi planlanıyor?
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Türker Akıncı'nın moderatörlüğündeki Ortak Akıl programında gündemi değerlendiren Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akıncı, Gülerce'ye, 'Ekim ayında yeni bir darbe ihtimali var mı?' diye sordu. Hüseyin Gülerce de, 'Şimdi soruyu şöyle sorabilirsiniz; şu kadar tasviyeler yapıldı; yargıda, emniyette, bürokraside, iş dünyasında, öğretmenler katında, memurlar katında... Bunların yeni bir darbe girişime imkanı, gücü kaldı mı? Bunlar bitmedi çünkü Amerika bitmedi, ingiltere bitmedi, israil bitmedi, üst akıl bitmedi' yanıtını verdi. Gülerce şöyle devam etti:

'Yani darbeyi sadece Fethullah Gülen'in kendisinin planladığı ve yaptığı düşüncesinde sıkışır kalırsanız; o zaman bunların kolu kanadı kırıldı. Silahlı kuvvetler içinde belki delilik yapacak çıkar, iki savaş uçağını kaldırabilirler diye. Ama ekim ayında veya kasım ayında veya ondan sonra Türkiye'yi bir kaosa sürüklemek için yeniden düğmeye basılır mı, Türkiye'yi siyaseten ve ekonomik alanda bir kaosa sürüklemek için düğmeye basılır mı derseniz, evet basılır.'