Edirne'de Sokak Hayvanları Barınma Evi Genişletiliyor

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma Evi'nin hizmet kapasitesini iki katına çıkarmak istediklerini söyledi.

Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, barınma evinin yanında bulunan alana ek bir bölüm daha yaptıklarını belirtti.

Hedeflerinin daha çok hayvana ev sahipliği yapmak olduğunu dile getiren Tanrıkulu, 'Edirne Belediyesi son 7 senedir ciddi anlamda çalışma yürütüyoruz. Trakya'daki en iyi sokak hayvanı barınağına sahibiz.' dedi.

Genişletme çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

''Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak sokak hayvanları barınağımızın yan tarafındaki boş alanı da açık bir alan halinde hayvanlara göre düzenliyoruz. Böylelikle kapasite bir kat daha artmış olacak. Hayvanların en iyi şekilde ve özgür biçimde kalmaları için çaba sarf ediyoruz. Genel olarak barınağımızda 450-500 tane köpeğimiz, 50 kadar da kedi evimizde kedimiz mevcut. Burada önemli olan çalışan arkadaşlarımızın burayı sahiplenmesi. Burada çalışan bütün arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.''

Kaynak: AA