'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'

Eskişehir'de bir grup kadın, günün önemine dikkat çekmek amacıyla kenti bisikletle gezdi.

Eskişehir'de bir grup kadın, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik kapsamında bisikletle kentte tur attı.

Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda bir araya gelen bisikletli kadınlar adına konuşan Gözde Çelik, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu yapmak için burada olduklarını söyledi. Çelik, 'Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinliklerden, Türkiye'nin en gelişmiş şehirlerinden Eskişehir'in de haberi olmalı.' dedi.

Organizasyonda yer alan Rana Öğretir de Eskişehir'de bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri etkinliğin ilk kez 4 yıl önce İzmir'de Sema Gür tarafından organize edildiğini söyledi.

Öğretir, 'Bu sene 28 ilde eş zamanlı yapılan bu etkinlikle amacımız kadının daha çok bisiklete binmesi ve bunu özgürce yapabilmesidir. Burada hem sesimizi duyurmak hem de daha sağlıklı bisiklet yolları istiyoruz. Bisiklet yollarının daha güzel olduğunda daha çok insanın bisiklete bineceğini ve daha çok bisiklete binildiğinde daha sağlıklı bir hava soluyacağımızı düşünüyorum.' diye konuştu.

Porsuk Çayı'nın etrafında düzenlenen etkinlik vatandaşların yoğun ilgisini çekti.
Kaynak: AA