ÇOMÜ'nün Teleferik Projesi İş Adamlarına Tanıtıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'nde hayata geçirilecek Teleferik Projesi iş adamlarına tanıtıldı.

Dardanos Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ'nün Türkiye genelindeki büyük üniversitelerden birisi haline geldiğini söyledi.

ÇOMÜ'nün büyük düşünen ve geleceğe hitap eden projeler üreten bir kurum olduğuna işaret eden Acer, 'ÇOMÜ, şüphesiz ki Çanakkale'nin en büyük kuruluşlarından bir tanesi. Eğer içinde barındırdığı kişi sayısı açısından bakarsak Çanakkale'nin en büyük kurumu. Çanakkale'nin ilk ve ortaöğretimde öğrenci sayısı 50 bin iken ÇOMÜ'de sadece öğrenci sayısı 50 bine yaklaştı. 3 binden fazla çalışanımız, çalışanlarımızın aileleri var. Çanakkale'de hacimsel olarak da çok büyük bir kuruluşuz. Türkiye genelinde de en büyük üniversitelerden birisi haline geldi. Dolayısıyla böyle bir kurumun projelerinin de geleceğe hitap etmesi lazım. Eğitim öğretim kurumuysanız, bir bilimsel araştırma kurumuysanız yerinizde sayarsanız, şüphesiz geri kalmaya, zayıflamaya mahkum olursunuz. ÇOMÜ, büyük düşünmesi gereken, Çanakkale'nin önünün açılmasında beraber hareket edilmesi gereken bir kurum.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

Toplantıya, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Kredi ve Yurtlar Kurumu Çanakkale İl Müdürü Mehmet Özkan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Kutlu, akademik ve idari personel katıldı.

Kaynak: AA