Çankaya'da Eğitim Seminerleri Sürüyor

Çankaya Belediyesi, müdürler ve birim amirlerine katılımcı bütçe, stratejik planlama, performans programı, faaliyet raporu süreçleri ile ilgili bir seminer programı düzenledi.

Çankaya'da Eğitim Seminerleri Sürüyor
Çankaya Belediyesi, yöneticilerine eğitim seminerleri düzenliyor. Belli bir program kapsamında gerçekleştirilen seminerde stratejik plan, performans programı ve faaliyet raporu arasındaki tutarlılığın önemi, uygulamada yaşanan zorluklar ve bu zorlukların giderilmesi için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner’in de katıldığı seminerde, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Hazine Eski Müsteşar Yardımcısı Ferhat Emil stratejik amaç, performans hedefi ve performans göstergelerinin belirlenmesinde dikkat edilecek hususlara ilişkin bilgi aktardı. Stratejik planın analizi ve kurum performansının ölçülmesinde vatandaş memnuniyet anketlerinin önemine vurgu yapan Emil, hazırlık sürecinde de kurum içi ve kurum dışı katılımın sağlanması gerektiğini belirtti.

Anketlerin sunulan hizmete ilişkin memnuniyeti ölçmede en önemli araç olmakla birlikte, yapılan anketlerde vatandaşların memnuniyetinin ölçümlenmesinde zaman zaman zorluklarla karşılaşılabildiğine değinen Gülsün Bor Güner, belediyeler arasındaki yetki karmaşasından örnekler verdi. Eni 12 metreden küçük olan sokaklarda asfalt ile ilgili sorumluluğun Çankaya Belediyesinde, büyük olanlarda ve caddelerde ise Büyükşehir Belediyesinde olduğunu belirten Güner, “Bizim sokaklarını asfaltladığımız bir bölgedeki caddeler asfaltlanmadığında o bölgedeki memnuniyet anketleri tam olarak doğru sonucu vermeyebiliyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA