Bülent Ecevit Üniversitesinde Oryantasyon Programı

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2016-2017 akademik yılı oryantasyon programı düzenlendi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan, dekanlık binası salonundaki programda yaptığı konuşmada, İbn-i Sina Kampüsü'nün kurulması ve geliştirilmesi başta olmak üzere fakültenin gelişmesinde önemli katkıları bulunan başta Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'de verilen tıp eğitiminin ve Bülent Ecevit Üniversitesinin dünyada saygın bir yerde olduğunu belirten Borazan, şöyle konuştu:

'Amacımız çağdaş bilimi ve bilgiyi yakından takip edip mesleği uygularken karşılaşacağı güçlüklerden yılmayan, 'önce insan' anlayışını benimseyen, etik değerlere bağlı, mesleğini seven, iyi hekimlik uygulamalarıyla donanımlı hekimler yetiştirmektir. Üniversitemiz, Avrupa'nın en saygın programı olan Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı'nın değerlendirilmesinden başarıyla geçti ve başarı etiketini kullanmaya hak kazandı. Bu kuruluşa Türkiye'den 18 üniversite başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan ve çoğunluğu Ankara ve İstanbul'da yer alan üniversiteler arasında Batı Karadeniz Bölgesi'nden başvuran ve etiketi almaya hak kazanan tek üniversitenin Bülent Ecevit Üniversitesi olması da ayrıca gurur kaynağımızdır.'

Borazan, genç doktorlara meslekleriyle ilgili tavsiyeler vererek meslekte başarılı olmalarının mesleklerini sevmelerinden geçtiğini vurguladı.

Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu, 'İbn-i Sina ve Tıp Tarihi' konulu ilk dersi verdi.

Daha sonra fakülte tanıtıldı, eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği, sınavlarda uyulması gereken kurallar, derslerin seçimi ve derslere katılım, usullere uygun dilekçe düzenlenmesi ve hijyen konularında bilgiler verildi.

Kaynak: AA