Alternatif Ulaşıma Dikkat Çektiler

“Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında “Akıllı Ulaşım, Güçlü Ekonomi” sloganıyla Eskişehir’de bisiklet turu düzenlendi.

Alternatif Ulaşıma Dikkat Çektiler
Dünyanın çeşitli kentlerinde, kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri bünyesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği tarafından Eskişehir’de düzenlenen bisiklet turu ile bisikletler Atatürk Stadyumu önünden başlayarak şehrin ana halterlerinde 15 kilometrelik yolu kat ettiler. Etkinlik öncesi konuşan Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, ”16-22 Eylül her sene Avrupa hareketlilik haftası olarak kutlanmakta gerçi bu sene biraz geç kalındı. Kamu kurumları olarak Avrupa Hareketlilik haftasında çevreye duyarlı ulaşım araçları konusunda farkındalığı artırmak ve hareketliliği özendirmek adına bisikletlerimizle şehrin merkezi noktalarında olacağız. Şu an şehrimizin büyük bir bölümünde bisiklet yolları yok. Gönül ister ki şehrimizde de uzun bisiklet yolları olsun. Bu konuda çalışma yürütmek isteyen belediyelere bakanlığımızın ciddi destekleri oluyor, umut ederiz ilerleyen günlerde şehrimizde de bu anlamda çalışmalar yürütülür” ifadelerini kullandı.

Amaçlarını insanları bisiklete teşvik etmek olarak gösteren Bisikletliler Derneği Eskişehir temsilciliği başkanı Hakan Özhan ise, “Bisikletliler Derneği Eskişehir temsilciliği olarak belirli zamanlarda turlar düzenliyoruz. Bisiklet yollarının yapılması için uğraşıyoruz ve insanları bisiklete yani spora teşvik ederek daha sağlıklı günler görebileceğimizi söylüyoruz. Şu an eş zamanlı olarak 10 ilde birden düzenleniyor bu etkinlik. Bisikletliler Derneğinin olarak yaklaşık 50 temsilcimiz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenliyoruz, bisiklet yolu kılavuzu hazırladık ve bisiklet yolu standardını belirledik. Belirlediğimiz standart resmi gazete yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı bisikleti seçmeli derslerden biri olarak belirledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bisiklet yolu denetleme ekipleri oluşturuldu. Bu ekiplerde bizlerde etkin rol alıyoruz. Bugün bu turda da daha çok insana derdimizi anlatmak için yollarda olacağız” dedi.

Kaynak: İHA