AK Parti, MHP Ve CHP, Kirenli Köyü İçin Yardım Kampanyası Başlattı

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, MHP Merkez İlçe Başkanlığı ve CHP Merkez İlçe Başkanlığı, Kirenli Köyünde çıkan yangında evlerini kaybeden vatandaşlara yardım ulaştırabilmek için birlikte hareket etme kararı aldı. Bu kapsamda üç parti birleşerek Kirenli Köyündeki yangınzede vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.

AK Parti, MHP Ve CHP, Kirenli Köyü İçin Yardım Kampanyası Başlattı
20 Eylül Salı günü Kirenli Köyünde çıkan yangında 15 ev yanmış, Yaşar Gamit ise yangında hayatını kaybetmişti. Yangından zarar gören vatandaşları kış mevsimi öncesinde yardımları ulaştırabilmek için AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, MHP Merkez İlçe Başkanlığı ve CHP Merkez İlçe Başkanlığı, birlikte hareket etme kararı aldı. Bu kapsamda AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu ve CHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar ile üç parti bünyesinde oluşturulan komisyon üyeleri, Kirenli Köyünü ziyaret etti. Ziyarette yangınzede vatandaşlarla sohbet eden partililer, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Konteynırları gezen partililer, yangınzedelerin ihtiyaçlarını tespit ettiler. Çocuklarla ve yangınzede vatandaşlarla bir süre sohbet eden partililer, yangınzede vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını ve mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.



AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu ve CHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar, yangın bölgesini de gezerek incelemelerde bulundular. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Başak ile Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem Küçükbayram’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, Kirenli Köyünde yangında zarar gören vatandaşlara yardım etmek isteyen hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya aracılık etmek için birlikte hareket etme çağrısına MHP ve CHP Merkez İlçe Başkanlıklarının da olumlu yanıt verdiğini belirterek, “AK Parti, MHP ve CHP İlçe Başkanlarımız ve Yardım Toplama Komitesi Üyesi arkadaşlarımızla Kirenli Köyünü ziyaret ederek eksiklikleri tespit ettik. Devletimizin vatandaşlarımızın bütün acil ihtiyaçlarını büyük bir titizlikle giderdiğini memnuniyetle öğrendik. Bizlerde toplanacak nakdi yardımlarla hangi ihtiyaçları karşılayabileceğimiz noktasında görüş sahibi olduk. Yardım etmek isteyen hayırseverler, bizlere ulaşarak nakdi yardımda bulunabilirler. Bu toplanan yardım paraları da, yangınzede vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda harcanarak eksiklikleri giderilmeye çalışılacak” dedi.

Yangınzede vatandaşlara yardım etmek isteyen hayırseverlerin yardımlarını Yardım Toplama Komitesine ulaştırabileceklerini ifade eden Namlı, “Yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın şimdilik nakdi yardım etmelerini talep ediyoruz. Çünkü yangınzede vatandaşların şimdilik gıda ve giyecek gibi belli başlı ihtiyaçları hemen hemen giderildi. Ayrıca bireysel olarak toplanan yardımlarında Pazartesi veya Salı günü açıklanacak hesaba yatırılmasını talep ediyoruz. Zira zarar gören 12 aileye sonradan adil dağılım için bu yardımların tek elden toplanıp tek elden dağıtılması daha doğru olacaktır düşüncesindeyiz. Kampanyamıza destek veren hayırseverlere şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu ise, Kirenli Köyündeki yangın afetine uğrayan vatandaşların zararlarını karşılamak için, TBMM’de grubu bulunan üç siyasi partinin Merkez İlçe Teşkilatları olarak yardım kampanyası düzenlediklerini ifade ederek, “Köydeki mağdur vatandaşlarımızla bir araya gelerek, acılarını paylaştık. Kastamonu’nun yardımsever halkı yaraları dayanışma ruhu ile saracaktır. Buna inancım tamdır. Yardım etmek isteyen hayırseverlerimizden yardım kampanyamıza destek vermelerini ve yardımlarını da Yardım Toplama Komitemize ulaştırmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar da, TBMM’de grubu bulunan üç siyasi partinin Körenli Köyünde çıkan yangın sonrası evsiz kalan yangınzede vatandaşlara yardım etmek için birlikte hareket etme kararı aldığını söyledi.

Alemdar, bu kapsamda üç siyasi partiden oluşan bir Yardım Toplama Komisyonu kurulduğunu ve bu komisyonca toplanan yardımların yangınzede vatandaşlara eşit bir şekilde dağıtılacağını ifade etti.

Ayrıca Namlı, Kurtcu ve Alemdar, yangında hayatını kaybeden Yaşar Gamit’in ailesini de ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundular.
Kaynak: İHA