AK Parti Konya Milletvekilleri Üreticilerle Buluştu

TBMM Sanayii Ticaret, Bilim Teknoloji ve Enerji Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ve AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı Hadim ilçesi ve mahallelerini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekilleri Üreticilerle Buluştu
Milletvekilleri Altunyaldız ve Ağralı ilçe ziyaretine Hadim’in Aladağ bölgesinden başladı.

Burada üzüm yetiştiricileriyle biraraya gelen milletvekilleri çiftçilerin sorunlarını dinledi.

“Çiftçilerimiz 24 saat beni arayabilir"

Geçtiğimiz günlerde Aladağ bölgesinde meydana gelen sel ve heyelan dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileten Altunyaldız her zaman çiftçilerin yanında olduklarını söyledi.

Hasar gören bahçe ve yolları da gezen Altunyaldız, “Maddi hasar için üzüldüm ancak tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması oldu. Bizler sizin için gecemizi gündüze katarak çalışıyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Bize her zaman ulaşabilirsiniz. Telefonlarımız 24 saat açık" dedi.

İlçeye büyük yatırımlar yapıldığını kaydeden Altunyaldız, “Torosların dik yamaçlarında binbir zahmetle kaliteli üzüm ve kiraz yetiştiriyorsunuz. Emeklerinizin karşılığını alabilmeniz için biz de devlet olarak gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’deki tüm yerleşim birimlerinin her metrekaresinin mümkün olan yerlerde sanayi üretim, mümkün olan yerlerde tarımsal üretim alanında geliştirilmesi ve toplam ülke kalkınmasının dengeli bir şekilde yürütülmesi ana hedeflerimiz arasındadır. Tarım ve kırsal kalkınma alanında çeşitli hibe ve desteklerimiz sürüyor. 24 mahalle, Hadim ve Taşkent Göksu vadisi yamaç arazileri sulama projesi yapımı devam ediyor. Toplam maliyeti 130 milyon TL ve Hadim ve Taşkent’in 24 mahallesinin sulamaları 1150 rakıma kadar yapılacak, bu rakım üzerindeki yüksek alanlardaki tarımsal sulamaları, havuzlar vasıtasıyla pompa ile sağlanacak. Şuan çalışmaları devam eden ve toplam maliyeti 60 milyon TL tutarlı 3 adet göletin (Bolat, Yağrıcak ve Göynükışla) tamamlanmasıyla bunlara ilave olarak da Kaplanlı ile Dolhanlar mahallelerine yapılacak göletlerin de tamamlanmasıyla bu bölgede tarımsal sulama oranı yüzde 90 seviyelerine ulaşmış olacak” dedi.

Üzüm bağlarını gezen Altunyaldız ve Ağralı çiftçilerle birlikte bağ bozumuna katıldı.

Gaziler Mahallesi’nde pekmez kaynatan çiftçilerle de sohbet eden milletvekilleri pekmez yapımı hakkında bilgi aldı. Hadim’de yapımı devam eden Hadim Devlet Hastanesi Ek Bina inşaatını inceleyen milletvekilleri Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu’ndan bilgi aldılar.

Gezlevi ve Dedemli mahallelerine ziyaret

Heyet, daha sonra Gezlevi ve Dedemli mahallelerini de ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, Mardin Nusaybin’de şehit olan ve Alanya’da defnedilen Coşkun Nazilli’nin babası Durmuş Nazilli ye taziye ziyaretinde bulundu. AK Parti Milletvekilleri Bozkır ilçesinde ikincisi düzenlenen geleneksel sünnet şölenine katıldı.

Milletvekili Ziya Altunyaldız; burada yaptığı konuşmada; Bozkır gençliğine yapılan her türlü yatırımın yine Bozkır’ın geleceğine yapıldığını, Bozkır gençlik merkezinin temelinin atıldığını, Bozkır merkez ve mahalleleri okullarına ciddi oranda kaynak aktarıldığını ve bu yıl hizmete giren KYK öğrenci yurdunun hizmete girmesiyle bu yapılanların gençliğe verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA