AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Açıklaması

'O gece yaşananları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bunun için kültür boyutuyla bu işin önünde gidenler olacağız. Şehirlerimizde yaşanan darbe girişiminin ve milletin verdiği o destansı mücadelenin izlerini gelecek nesillere aktaracağız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, '' O gece yaşananları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bunun için kültür boyutuyla bu işin önünde gidenler olacağız. Şehirlerimizde yaşanan darbe girişiminin ve milletin verdiği o destansı mücadelenin izlerini gelecek nesillere aktaracağız.' ifadesini kullandı.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada Samsun İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya video konferans sistemi ile bağlandığını bildirdi.

Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak çalışmalarının aralıksız sürdüğünü aktaran Karaaslan, AK Parti Genel Merkezi çatısı altında kurulan Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı kurulmuş olmasının önemini vurguladı.

Karaaslan, çalışmalarında bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Bir yılı tamamladık. Önümüzde uzun bir süreç var. Sıfırdan yeni bir birimi kurmak çok kolay değil. Türkiye'nin bundan sonra çevre şehir ve kültür politikalarının şekilleneceği birimin kurucuları olmak bizler için ayrıca onur verici. Çevre, şehir ve kültür alanlarının kendi başına çok önemli ve derinlikli konular. Bu üç alanın kesiştiği ve ayrıştığı noktalar var. Özellikle genç arkadaşlarımız çevre konusunda, çevreyi korumak aynı zamanda kullanmak ve 2023 vizyonu çerçevesinde geleceğe taşımakla yükümlü. Bu yükümlülük her vatandaşın omuzlarında olduğu gibi en çok da bizim omuzlarımızda dolayısıyla yapacağımız çok çalışma var. Ülke genelinde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi'ni açtık. O gece yaşananları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bunun için kültür boyutuyla bu işin önünde gidenler olacağız. Şehirlerimizde yaşanan darbe girişiminin ve milletin verdiği o destansı mücadelenin izlerini gelecek nesillere aktaracağız. '
Kaynak: AA