AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Açıklaması

'AK Parti içinde FETÖ'cüler yuva oluşturmuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmememiz gerekiyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 'AK Parti içinde FETÖ'cüler yuva oluşturmuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmememiz gerekiyor.' dedi.

Ataş, Isparta'da Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, AK Parti kadrolarının Türkiye'de 14 yılda değişim ve dönüşümü gerçekleştirdiğini söyledi.

Birinin, değişim ve dönüşümden rahatsız olduğunu, planlarının bozulduğunu anlatan Ataş, bu nedenle 15 Temmuz'da darbe girişimi yapıldığını belirtti.

Daha önce de Türkiye'ye müdahalelerin olduğuna işaret eden Ataş, 'Her 10 yılda bir Türk siyasetine müdahale etmek gelenek haline gelmiş. AK Parti, bu geleneği bozan bir kadro olarak Türk siyaset tarihe geçmiştir.' diye konuştu.

AK Parti'de siyaset yapmanın ayrıcalık olduğunu vurgulayan Ataş, 'Herkese nasip olmaz. Allah korusun, merdivene ters binen bir liderin partisinde de siyaset yapabilirdiniz. Ama siz dünya lideri olarak tabir ettiğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu AK Parti'de siyaset yapma şerefine nail olmuş insanlarsınız.' dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ataş, 'Allah'tan başımızda Erdoğan gibi bir lider var. Diğer siyasi parti mensupları da bu hakkı teslim ediyor. Erdoğan bu ülkenin başında olmasaydı diğer liderler bu süreci yönetebilirler miydi? Gezdiğimiz, dolaştığımız yerlerde CHP'li arkadaşlarımız 'Evet ben CHP'liyim ama Erdoğan için dua ediyorum. Erdoğan gibi bir lideri Allah bu ülkenin başından esirgemesin diye dua ediyorum' diyor. MHP'li dostlarımız da aynı şeyi söylüyor. O olmasıydı, bu ülkede, hiçbirimiz buralarda olamayacaktık.' ifadelerini kullandı.

Ataş, 15 Temmuz'daki kaosu, hainlerin bu ülkeye yaşattıklarını unutmayacaklarını ve millete unutturmayacaklarını söyledi.

Darbe girişiminin, TSK'ya sızan bir grup alçak tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren Ataş, şöyle devam etti:

'TSK'nın içine sızmış asker kılıklı çeteler ... Onlara 'insan' demeye dilim varmıyor. Çünkü şehit kanlarıyla yoğrulmuş bir ülkede doğan bir insan, bu ülkenin Meclis'ine bomba atamaz, Ankara Emniyeti'ni bombalayamaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bomba atamaz, Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalayıp 43 polisimizi şehit edemez. Bu insanlar, bu ülkenin çocukları olamaz. Bunlar olsa olsa alçaklardır, şerefsizlerdir. Ama 'alçak' desem alçaklara yazık, 'şerefsiz' desem şerefsizlere yazık. Bu milletin ödediği vergilerle alınan silahları milletine doğrultanlar, bu ülkenin insanı olamazlar.'

Kimsenin oyununa gelmeyeceklerini belirten Ataş, 'Bu tuzakları da bozmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tehlike geçmiştir. Ancak başka planlar, tehlikeler var mıdır? Evet, vardır ve olmaya devam edecektir. İktidarda olduğumuz sürece, bu ülkeyi onlara peşkeş çekmediğimiz sürece bu tehlikeler devam edecek. Onun için tedbirli olacağız, uyanık olacağız. Birbirimize öyle kenetleneceğiz ki aramızdan hava, su bile sızmayacak.' diye konuştu.

- 'AK Parti, kendi içinde FETÖ'cü varsa kendi temizler'

AK Parti'deki birlik ve beraberliği hazmedemeyenlerin bulunduğuna dikkati çeken Ataş, şunları kaydetti:

'AK Parti, kendi içinde FETÖ'cü varsa kendi temizler. Seni ilgilendirmez. AK Parti'yi yöneten idare, AK Parti içinde ayıklanması gereken kişiler varsa bunları ayıklar, bu sana düşmez. AK Parti'ye akıl vermeye kalkma. AK Parti yöneticilerinin akıl almaya ihtiyacı yoktur. AK Parti içinde FETÖ'cüler yuva oluşturmuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmememiz gerekiyor. 15 Temmuz'dan sonra bütün teşkilatlarımızla tek tek telefonla görüşerek, 'İl ve ilçe yönetimlerinde varsa bu tür insanlar bize bildirin' diye rapor istedik. 31 Temmuz günü de bu raporlar elimize geldi. AK Parti yapılması gerekenleri yapar, kimse endişe etmesin. AK Parti bugüne kadar içinde hain barındıran bir parti olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Milletimiz rahat olsun, bu konularda nasıl hassas olduğumuzu dünya biliyor. Çünkü biz Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu bir partide siyaset yapıyoruz. Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyeti neyse bizim hassasiyetimiz de odur.'

Toplantı, basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA