Yozgat'ta '15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi'

Sergide Anadolu Ajansı çalışanlarının çektiği fotoğraflar da yer aldı.

Yozgat'ta, Yüksek Öğrenim Kurumu Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğünce, Anadolu Ajansı çalışanlarının çektiği fotoğrafların da yer aldığı '15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi' açıldı.

KYK Esentepe Kız Öğrenci Yurdu Kafeteryasında açılan sergide yer alan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasını anlatan fotoğraflara, öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Gülşen Taştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sergiyi gezdiklerini ve 15 Temmuz gecesini tekrar hatırladıklarını söyledi.

O gece Ankara'da olduğunu ve evlerinin arkasında askeri tesisin bulunduğunu belirten Taştan, şöyle konuştu:

''Bomba patladı. Biz de sokaklara çıktık. Kızılay'a gittik. TRT'nin önünden geçtik. Üstümüze bombalar düştü. Savaş uçaklarını gördük. Sallandık, sarsıldık ve bir çok şey yaşadık. Bir taraftan üzülürken diğer taraftan da milletimizin bu şekilde karşılık vermesi bizim için çok gurur vericiydi. Türk olduğum için gurur duyuyorum. Belki de başka bir ülkede olsam Türk milletini böyle görsem keşke o milletten olarak doğsaydım derdim. Sergiyi gezerken tekrar o günleri hatırladım. Milletimizin direnişini ve Kızılay sokaklarını hatırladım. Milletimizin uzun zaman unutmaması gereken bir olaydı.'

Tıp fakültesi 1. sınıf öğrencisi Filiz Köse ise o gece olayı ilk başta televizyondan takip ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşları meydanlara çağırmasının ardından apartman sakinleri olarak sokağa çıktıklarını anlatan Köse, 'Kızılay Meydanı'na doğru ilerledik. Tekrar o günleri hatırladık. İnşallah, Rabbim bizlere bu durumları bir daha yaşatmaz.'' dedi.
Kaynak: AA