Yozgat KYK Yurdunda Açılan 15 Temmuz Milli İrade Fotoğraf Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yozgat Esentepe Kız Öğrenci Yurdunda açılan “15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi" öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

Yozgat KYK Yurdunda Açılan 15 Temmuz Milli İrade Fotoğraf Sergisi Yoğun İlgi Gördü
KYK Esentepe Kız Öğrenci Yurdu Kafetaryası’nda sergilenen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimini ve sonrasını anlatan fotoğraf sergisine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Sergiyi gezen Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Gülşen Taştan, sergiyi gezerken 15 Temmuz gecesini tekrar hatırladıklarını söyledi.

15 Temmuz gecesi Ankara’da olduğunu ve evlerinin arkasında askeriyenin bulunduğunu ifade eden Taştan, “Bomba patladı. Bizde sokaklara çıktık. Kızılay’a gittik. TRT’nin önünden geçtik. Üstümüze bombalar düştü. Savaş uçaklarını gördük. Sallandık, sarsıldık ve bir çok şey yaşadık. Bir taraftan üzülürken diğer taraftan da milletimizin bu şekilde karşılık vermesi bizim için çok gurur vericiydi. Türk olduğum için gurur duyuyorum. Belki de başka bir ülkede olsam Türk Milletini böyle görsem keşke o milletten olarak doğsaydım derdim. Sergiyi gezerken tekrar o günleri hatırladım. Milletimizin direnişini ve Kızılay sokaklarını hatırladım. Milletimizin uzun zaman unutmaması gereken bir olaydı. Bütün dünyaya kendimizi kanıtladığımız, vatanın hiçbir şekilde kolayca verilemeyeceğini gösterdiğimiz bir olay yaşadık” dedi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Filiz Köse ise o gece olayı ilk başta televizyondan takip ettiğini, ardından TRT’de ki spikerin konuşmasını dinlediklerini belirterek, “’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara meydanlara inin çağrısıyla apartmanca sokaklara indik. Kızılay meydanına doğru ilerledik. Bugünde sergimiz var. Tekrar o günleri hatırladık. İnşallah Rabbim bizlere bu durumları bir daha yaşatmaz” diye konuştu.

Kaynak: İHA