Vodafone Red Famous Cup Başladı

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü ve Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları başladı.

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Vodafone Red Famous Cup’ın ilk günü heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu. Ünlü isimlerin profesyonel sporcularla birlikte yelken açtığı yarışta 30 tekne kıyasıya mücadele etti. Yarışlar yarın sona erecek.

Yelken sporunu ve denizciliği sevdirmek amacıyla düzenlenen Vodafone Red Famous Cup’ın ilk günü heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu. 30 teknenin 19 ünlü isimle birlikte yelken açtığı yarışların ilk etabında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Bu yıl da sanat, spor ve medya camiasının önde gelen isimlerini konuk eden organizasyona Hatice Füsun Hattat, Elif Ece Uzun, Levent Özçelik, Pınar Aylin, Sefa Yamak, Tanem Sivar Dirvana, Zeynep Beşerler, Zeynep Mansur, Koray Bilici, Burcu Binici, Fulya Zenginer, Kemal Uçar, Suat Ünal, Bülent Çetinaslan, Uğur Kurul, Yonca Evcimik, Özlem Kaymaz, Billur Kalkavan, Gani Müjde katılıyor.

Tekneler “Vodafone 4.5G” ile anlık takip ediliyor

Vodafone Red Famous Cup’ta bu yıl da katılımcı ve izleyiciler için çeşitli dijital kolaylıklar sunuluyor. Buna göre, açıkdenizde yarışan tekneler “Vodafone 4.5G” ile anlık takip edilirken, www.redfamouscup.com sitesinden organizasyonla ilgili tüm detaylara ulaşılabiliyor, teknelere ilişkin istatistikler ve konum bilgileri harita üzerinden anlık olarak takip edilebiliyor. Vodafone makinelerarası iletişim (M2M) teknolojisine dayalı özel bir takip cihazıyla donatılan teknelerin lokasyon, hız, yön, isim ve toplam kat ettiği mesafe gibi performans bilgilerine uzaktan anlık erişim sağlanıyor. Ayrıca, her teknede bulunan “Cepte Wi-Fi” kablosuz modem ile yarışçılara yarış boyunca “Vodafone 4.5G” bağlantısıyla her an internete bağlanma imkânı sunuluyor. Tüm organizasyon, www.redfamouscup.com, Facebook ve daha pek çok dijital platformdan canlı yayınlanıyor. Yarışların 360 videosu etkinlik sonrasında Vodafone Türkiye YouTube kanalından izlenebilecek.

Yarış heyecanı sosyal medyada da sürüyor

Vodafone Red Famous Cup’ta ünlüler ve yarışçılar sadece denizde yarışmıyor, sosyal medya üzerinden de eğlenceli bir mücadeleye dahil oluyor. Buna göre, teknelerdeki yarışçı ve ünlülerin iki gün boyunca Instagram’da #FamousCup16 hashtag’i ile paylaşacakları fotoğraf ve videoların alacağı toplam beğeni sayısına göre “En Sosyal Tekne” belirlenecek. Böylece, takipçiler de yarışmanın bir parçası haline getirilecek. “En Sosyal Tekne”nin ekibine Vodafone Smart pro 7 akıllı telefon hediye edilecek.

Vodafone Red Famous Cup, yarın yapılacak yarışların ardından sunuculuğunu Gani Müjde’nin üstleneceği ödül töreniyle sona erecek.
Kaynak: İHA