Tutuklu Hava Harp Okulu Öğrencilerinin Ailelerinden Eylem

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri, çocuklarının serbest bırakılması, tutuksuz yargılanması ve eğitim haklarının geri verilmesi için eylem yaptı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında toplanan aileler, 'Vatan için uçmak istedik, hainlerle bir tutulmayı haketmedik', 'Göklerde uçacaktık cezaevlerine atıldık', 'Komutanımız Abidin Ünal, harbiyeline sahip çık', '61 Gündür haksız tutsaklık' pankartlarını açarak, 'Adelet istiyoruz' sloganı attı.

Silivri Cezaevinde tutuklu Hava Harp Okulu öğrencisi Gökhan Sancak'ın annesi Emine Sancak, aileler adına basın açıklamasını okuyarak, '15 Temmuz 2016 günü ülkemizde FETÖ üyesi bir grup tarafından aziz Türk milletine karşı gerçekleştirilen menfur darbe girişimini nefretle kınıyor, şehitlerimizi ve gazilerimizi yad ediyoruz.' dedi.

Sancak, şunları kaydetti:

'Evlatlarımız o gün her sene yaptıkları askeri kampı için Yalova'daydı. Askeri kamp ortamında öğrencilerin telefon, bilgisayar, internet, gazete ve medya erişimi çok kısıtlı düzeydedir. 15 Temmuz'da her şey olağan sürecinde giderken evlatlarımız yorgun bir günün ardından yataklarından kaldırılıp, teçhizatlandırılarak, her şeyden habersiz bir şekilde tatbikat bahanesiyle kamp alanından dışarı çıkarılmıştır ve bu hain darbe girişimine silah zoruyla alet edilmişlerdir. Bizim evlatlarımız masumdur, kandırılmıştır. Suçsuz ve masum bu vatan evlatlarının hak etmediği duruma son verilsin. Tutuksuz yargılanmalarının sağlanmasını talep ediyoruz.'

Aileler açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA