Türk Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği Basınla Bir Araya Geldi

Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Temsilciliği üyeleri, basın mensupları ile bir araya geldi.

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Hakan Eroğlu, temsilcilikte düzenlediği toplantıda, yeni eğitim öğretim yılı başında eğitim sorunlarını dile getirmek amacıyla basınla bir araya geldiklerini söyledi.

Eğitimin adeta sorunlar yumağına dönüştüğünü, bunu çözmenin de neredeyse imkansız hale geldiğini öne süren Eroğlu, 'Ülkemiz 15 Temmuz'da büyük birdeprem atlattı ancak bu depremin eğitimdeki artçı sarsıntıları hala sürmektedir. Paralel örgütbağlantısı sebebiyle birçok öğretmen ihraç edilmiş, bir o kadar öğretmen de açığa alınmış durumda.' dedi.

Görevden alınanlarla ilgili Samsun Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu'nda bir kriz masası oluşturulduğunu hatırlatan Eroğlu, 'Mağdur olan öğretmenler kendilerine yöneltilen suçlamalarla ilgili açıklamaları ve belgeleri bir dilekçeyle bu birime sunmaktadır. Öğretmenlerin birmuhatap bulmaları olumlu bir gelişmedir, zira bu öğretmenler dertlerini anlatacak bir muhatap dahibulamıyorlardı. İnşallah herhangi bir suçu olmadan görevlerinden uzaklaştırılan veya ihraç edilen öğretmenlerimiz tekrar görevlerine döner.' diye konuştu.

Eroğlu, mülakatla öğretmen atamanın yanlış bir uygulamaolacağını da ileri sürdü.

Kaynak: AA