Türk Dil Bayramı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Babaeski Şube Başkanı Binnur Güdücüler, Türk dilinin Türk milletinin, kalbi ve zihni olduğunu bildirdi.

Güdücüler, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, dil devrimiyle, Türkçe’nin başka dillerin etkisinden kurtarmayı, dilin kendi öz değerlerine dayanan çağdaş uygarlık düzeyinin gerektirdiği kavram, sözcük ve terimleri karşılayan bir eğitim, bilim, kültür ve sanat dili durumuna getirildiğini belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dil devrimini 26 Eylül 1932 yılında gerçekleştirdiğini anımsatan Güdücüler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Türk dili kurultayının ve dil devriminin 84. yıldönümünü kutluyoruz. Dil bağımsızlığını, siyasal ve ulusal bağımsızlığın ayrılmaz ögesi olarak gören Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlaşma sürecinde dilimizin geliştirilmesine ve yabancı sözcüklerden arındırılmasına büyük önem vermiştir. Büyük coşku ve umutlarla başlatılan Dil Devrimi'nin ardından, bugün dilimizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar üzüntü vericidir.

Dilimizdeki yabancı sözcüklerin sayısının artması, dilin kullanımında yapılan yanlışların süreklilik kazanması, bireylerin zamanla bu yanlışları doğru gibi algılayarak benimsemesine yol açmakta, dilin özüne zarar vermektedir. Türk dili Türk milletinin, kalbidir, zihnidir. Türkçe'nin korunarak geliştirilmesi, zenginleştirilerek geleceğe taşınması ve Atatürk’ün başlattığı dil çalışmalarının amacına ulaşmasını sağlamak en önemli görevlerimizdendir.'

Kaynak: AA