Siverek'te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Siverek'te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen programa Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107 Topçu Alay Komutanı topçu Albay Behiç Kunaç, askeri ve mülki amirlerin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı slayt sunumunun ardından konuşan Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, 15 Temmuz gecesinin Türkiye tarihinde ayrı bir yeri ve anlamı olduğuna dikkat çekti.

Karagül,"Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz Milli iradeye darbe teşebbüsü ve sonrasını değerlendirdiğimizde tarihimizde hiçbir zaman karşılaşmadığımız bir şekilde Cumhuriyetimizi istiklalimizi, istikbalimizi ve milletimizin iradesine yönelik hain terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen darbe ve ihanet teşebbüsüne karşı bütün mazlum milletlere örnek olacak şekilde dil, din, ırk mezhep ayrımı göstermen tek vücut olarak darbeye karşı çıktı. Buradan vatan ve millet uğrunda gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren program, öğrenciler için hazırlanan 15 Temmuz darbe kalkışmasını anlatan kitapların dağıtılmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA