Şile Yeryüzü Pazarı İtalya'da Tanıtılıyor

Uluslararası Slow Food Bio Çeşitlilik Vakfı’nın dünyanın 45’inci, İstanbul’un ilk yeryüzü pazarı ilan ettiği Şile Yeryüzü Pazarı İtalya’daki ’Salone del Gusto’ etkinliklerinde Türkiye’yi temsil ediyor.

Şile Yeryüzü Pazarı İtalya'da Tanıtılıyor
Şile Yeryüzü Pazarını temsilen Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile Slow Food Palamut Birliğinden Tümay İmamoğlu ve Fatma Denizci ve Şile Yeryüzü Pazarı genç üreticisi Hüseyin Kurt Türkiye’yi temsil etmek üzere İtalya’ya gitti. Torino kenti bu yıl 22-26 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen ’Salone del Gusto’ etkinliklerinde Dünyayı Seviyoruz temasıyla ’iyi, temiz, adil’ ilkelerini dünyayla paylaşıyor. Dünyanın 160 ülkesinden Slow Food ilkeleri doğrultusunda kurulmuş örgütlerin temsilcilerinin yerel ürünleriyle katıldığı ’Salone del Gusto’ etkinlikleri bu yıl geçen yıllardan farklı olarak Torino’nun hemen her noktasına yayılıyor. Türkiye’yi, Şile Yeryüzü pazarıyla İtalya’da temsil etmekten mutlu olduklarını ifade eden Başkan Tabakoğlu;’ Slow Food hareketinin Türkiye’deki önemli üyelerinden birisi olmanın gururunu yaşıyoruz. 160 ülkeden binlerce katılımcı, renkler, kokular ve baharatlar ile 60 şefin yöresel yemekler yapacağı, unutulmaya yüz tutmuş ürünler ve yemeklerin hatırlanacağı bir buluşmada ülkemizi ve Şile’mizi temsil edeceğiz. Bu Şile Yeryüzü Pazarı’nın kazandığı önemli bir başarıdır" dedi.

Şile’nin ürünleri görücüye çıktı

Yerel gıdaların korunması, gelecek nesillere bio çeşitliliğin aktarımı, açlığın dünya genelinde önlenmesi başlıkları bu yıl Torino’daki etkinliklerde öne çıkan panel konuları. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda katılımcı ülkelerin temsilcileri açtıkları stantlarda ürün tanıtımlarını yapmaya, benzerlikleri ve farklılıkları paylaşmaya devam ediyor. 23 Eylül Cuma günü tüm ülkelerin bayraklarının taşındığı ’Terra Madre Alayı’ adıyla büyük bir resmi geçit ve açılış töreni yapıldı. Açılan Şile standında ise yörenin önemli ürünleri katılımcıların beğenisine sunuldu.
Kaynak: İHA