'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in Vefatının 20. Yılı

Sanatçı Zeki Müren'in Bodrum'daki müzeye dönüştürülen evinde mevlit okutuldu Ziyaretçiler, sanatçının bal mumundan yapılan heykelini ilk kez görme fırsatı buldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 'Sanat Güneşi' Zeki Müren’i vefatının 20. yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında mevlit okutuldu.

Zeki Müren’in müzeye dönüştürülen evinde Bodrum Müftülüğü din görevlileri tarafından mevlit okundu. Anma etkinliğine katılanlara lokma ve mevlit şekeri dağıtıldı.

Programa katılanlar arasında yer alan Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Alaattin Tamer Büyükkantarcıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşsiz bir insan olarak nitelendirdiği Zeki Müren'in mal varlığını eğitime ve Cumhuriyet ordusuna teslim ettiğini söyledi.

Vakfın, Müren’den intikal eden mal varlığı ile bir dönüm noktası yaşandığını ifade eden Büyükkantarcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'O tarihe kadar elde etmiş olduğu bağışlarla ancak bir ve ikinci dereceden gazilere ve ailelerine yardım eden vakfımız, sayıları 2 bini bulan üçüncü ve dördüncü derece gazilerimize ve onların 200 kadar çocuğuna yardım yapmaya başladı. Bugün 9 bine yaklaşan gazimize ve mehmetçiğimizin ailesine, bin 250 öğrencimize her ay neredeyse 7 milyon lira kadar yardım yapacak güce eriştik. Bu güce erişmekte en büyük katkılardan birini de Zeki Müren yaptı. Onu rahmetle anıyoruz.'

Müren’in kendisini kamuya vakfettiğini dile getiren Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da sanatçının sadece sanat alanında değil sosyal alanda da önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Yırcalı, 'Sanat Güneşi'ni hem doğum günlerinde hem de vefat günlerinde anmaya devam edeceklerini kaydetti.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, Zeki Müren Müzesini gezip hatıra fotoğrafları çektirdi. Ziyaretçiler, bu yılın aralık ayında İstanbul’da açılacak bal mumu heykel müzesinde yer alacak sanatçının bal mumu heykelini de ilk kez görme fırsatını elde etti.

Heykelin, Bodrum'da anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen kokteylle tanıtımı yapılacak. Ayrıca akşam saatlerinde Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleştirilecek konserde sanatçının şarkıları seslendirilecek.
Kaynak: AA