Kadın Esnaftan İlginç Bilet Çözümü

Eskişehir’de bir bakkal işleten esnaf, toplu taşıma bileti satmadığı halde günde yüzlerce vatandaşın ‘Bilet satıyor musunuz?’ sorusu üzerine son çare olarak iş yerinin camına ‘Dolum noktası durağın arkasında, lütfen ısrarla nerede diye sormayın’ yazısı astı.

Kadın Esnaftan İlginç Bilet Çözümü
Eskişehir’in işlek geçiş güzergahlarından biri olan İsmet İnönü Caddesi üzerinde bir bakkal, toplu taşıma biletlerinden dolayı adeta isyan ediyor. Esnaf Betül Atar, kentte ‘Esbilet’ olarak satılan toplu taşıma biletlerini, caddeyi kullanan yüzlerce vatandaşın kendisine sorması üzerine çareyi dükkanın camına yazı asmakta buldu. Atar, insanların devamlı olarak, ‘Bilet satıyor musunuz?’ sorusundan bıkarak, ‘Bilet satışı yoktur’, ‘Dolum noktası durağın arkasında lütfen ısrarla nerede diye sormayın’ yazılarını astı. İş yerinin tramvay durağına yakın olması ve durak yakınında bulunan bilet dolum makinesinin sürekli arıza vermesi yüzünden, asılan yazıya rağmen Esnaf Betül Atar, yine de yüzlerce vatandaşların ısrarlı ‘Bilet’ sorularına maruz kalıyor.

“Mecburen bu yazıyı yazmak zorunda kaldım”

Gün içinde yaşadığı bilet mücadelesini anlatan esnaf Betül Atar, günde ortalama 300 kişinin kendisinden bilet istediğini belirtti.

Atar, “Günde çok kişi soruyor. Çünkü burası tam tramvay durağının arkası ve şuan burada başka hiçbir bilet satış noktası, büfe ve herhangi bir belediye gişesi yok. Sadece bir tane ATM var, dolum makinesi o da haftanın çoğu günü çalışmıyor. Onun dışında bilet satılabilecek hiçbir yer yok burada. Ben de artık o kadar usandığım için mecburen bu yazıyı yazmak zorunda kaldım. Burası öyle bir nokta ki tren garına çok yakın. Şehir dışından buraya gelen özellikle yabancılar için çok zor oluyor. Eskişehir’i bilen için problem değil, buradan Bağlar’a gidiyor ya da İsmet İnönü durağına gidebiliyor” ifadelerini kullandı.

“Ben insanlara bir şeyler açıklamaya çalışıyorum ama gerçekten usandım”

Esnaf Atar, biletle beraber kendisine yöneltilen ilginç sorulardan da bahsederek, “1 ay oldu bu yazıyı asalı. Ben insanlara bir şeyler açıklamaya çalışıyorum ama gerçekten usandım. Bir de şöyle saçma sorular geliyor, diyorum ki dolum noktası durağın arkasında ‘Kaç adım?’, ‘Kaç metre?’, ‘Nasıl giderim?’, ‘Yürüyerek mi gideceğim?’ gibi sorular geldiği için artık bu yazıyı yazmak zorunda kaldım. Adres sormaya da illa ki geliyorlar ama bilet soranlar çoğunlukta. Özellikle durağın arkasında olduğumuz için bilet soruluyor. Yağmur, kar olduğu zaman inanın ben insanlara çok üzülüyorum. Buradan da bindirmiyorlar. Diğer durağa gitmek zorundalar, çok perişan bir durum. Eskibağlar çok önemli bir nokta, şehrin tam merkezi burada bilet bulunmuyorsa, başka hiçbir yerde de bulunmasın” şeklinde konuştu.

“Bu durakta illaki bir bilet satış noktası olması olmak zorunda”

Atar, "Maalesef, ‘Israrla sormayın demişsiniz ama sormak zorundayım nerede’ diyor insanlar. Yapacak bir şey yok. Ben belediyeye kaç kez bu durumu mail olarak şikayet ettim, buradaki güvenlik görevlisi arkadaşlardan da rica ettim onlara da iletmelerini söyledim. Bu durakta illaki bir bilet satış noktası olması olmak zorunda. Bilet gişesi koyarlarsa çok sevinirim” dedi.

Kaynak: İHA