Organlarını Aldığı Kadın İçin Mevlit Okuttu

Organ nakli ameliyatı sayesinde 8 yıl sonra sağlığına kavuşan kişi bağış aldığı kadın için mevlit okuttu.

Çanakkale'de 1,5 yıl önce hizmete giren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Ünitesinde ilk kez gerçekleştirilen böbrek nakli ile 8 yıl sonra yeniden sağlığına kavuşan 69 yaşındaki Mehmet Baştimur, böbreğiyle hayata tutunduğu kadın için mevlit okuttu.

Aldığı bağış ile tekrar sağlığına kavuşan 4 çocuk ve 4 torun sahibi Baştimur, organları bağışlanan Ş.Ö için Necippaşa Camisi'nde mevlit okuttu.

Düzenlenen etkinliğe, Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Bursa Organ Nakli Koordinatörü Dr. Timur Didinen ile Baştimur'un yakınları katıldı.

Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Baştimur'un iki böbreğinin çalışmadığını öğrendikten sonra diyaliz makinesine bağlı olarak 8 yıl yaşadığını söyledi.

Baştimur'un haftanın 3 günü makineye bağlandığını anlatan Ülkü, 'Geri kalan 4 gün de birilerinin yardımına sürekli ihtiyaç duyuyordu. On beş ay önce Bursa'dan bir beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları nakledilen Mehmet Baştimur sağlıklı bir şekilde haftanın 7 gününü doya doya yaşıyor. Ailesiyle birlikte oluyor. Kordonda geziyor. Sohbet ediyor. İşine gücüne bakıyor. Mehmet Baştimur ağabeyimiz organlarını bağışlayanı unutmadı. Gıyabında mevlit okuttu. Allah kabul etsin diyorum.' dedi.

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Timur Didinen ise, 'Organları bağışlanan kişi Bursa'dan çıkmıştı. O nedenle ayrıca zevkle buraya geldim. Hastamızın da bu kadar iyi durumda normal hayatını yaşadığını görmekten ben de mutluluk duyuyorum.' diye konuştu.

Sekiz yıl sonra sağlığına kavuşan Mehmet Baştimur da, Ş.Ö'ye her gün dua ettiğini belirterek, 'Sağlıklıyım her şeyi yiyebiliyorum. Ailemle gezebiliyorum. Zaman geçirebiliyorum. Vefat eden hanımefendinin böbrekleri bana bağışlandı. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine teşekkür ediyorum. Bugün onun adına mevlit okutuyorum. Artık günde 3-4 litre su içiyorum. İstediğimi yapabiliyorum.' diye konuştu.

Okunan mevlidin ardından katılanlara lokum, tesbih ve pilav ikram edildi
Kaynak: AA