Kütahya'da Acil Çağrı Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Acil Çağrı Hizmetleri Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Nayir, Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada, Kütahya’da bütün acil çağrıların 112 numarası ve tek çatı altında toplandığını hatırlattı.

Acil çağrı numaralarının tek çatı altında toplanmasındaki amacın daha iyi hizmet verebilmek olduğuna dikkat çeken Nayir, şunları söyledi:

'7 ayrı kuruluş bu çatı altında hizmet verdiği için koordinasyonların önemi var. İş birliği kültürümüzü geliştirmeye yönelik yapılan işlerde, görevlerde varsa aksayan hususlar bu koordinasyon toplantılarında gündeme getirilecek. Eğer bir aksama varsa koordinasyon toplantısını beklemeye gerek yok. Buradaki arkadaşlarımız devreye girerek ilgili kurum ve kuruluş yetkilileriyle o problemi çözecekler. Olası bir olumsuzlukta elimizdeki imkanları bilmeli, iyi kullanabilmeliyiz. Burada saniyenin önemi var. Dolayısıyla koordinasyon çok önemli. Acil çağrı hizmetlerini tek bir çatı altında toplayarak daha geriye götürmüşsek yanlış yapmışız demektir. Hedefimiz, tek çatı altında daha hızlı ve iyi hizmet götürmek.'

Nayir, gereksiz aramaların ve asılsız ihbarların önüne geçilmesinde halkın ve gençlerin bilinçlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit'in sistem, işleyiş, faaliyetler ve hedefler hakkında bilgiler verdiği toplantıya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Aytaç Akgül ile komisyon üyeleri katıldı.

Kaynak: AA