Köyceğiz'de Liseliler 15 Temmuz Şehitlerini Andı

Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri anma etkinlikleri yapıldı.

Köyceğiz'de Liseliler 15 Temmuz Şehitlerini Andı
Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okulların açıldığı ilk hafta 15 Temmuz Darbe girişimi, Demokrasi ve Şehitler ile ilgili etkinlikler yapıldı. Okul Müdürü Cafer Binici konu ile ilgili olarak şunları söyledi; "Okulumuzda 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’ kapsamında etkinlikler yapıldı. Haftanın ilk günü ilk ders saatinde öğrencilerde farkındalık yaratmak, demokrasi bilinci oluşturmak için 15 temmuz günü yaşananlar hakkında bilgi verildi.

Kalkışmanın başarılı olması halinde ülkemizde neler yaşanabileceği hakkında yorumlar yapıldı. Ayrıca diğer derslerde de öğrencilerimize konu ile ilgili bilgiler verildi.

Daha sonra 9. ve 10. sınıflar arasında ’15 Temmuz Şehitleri’ hatırasına mektup yarışması düzenlendi.

Yarışmada birinci olan öğrencimiz 10/B sınıfı öğrencisi Mustafa Arda Poyraz ödüllendirildi. Okulumuzun panolarında 15 Temmuz ile ilgili bilgiler, fotoğraflar sergilendi. Okulumuzun çeşitli yerlerinde bulunan elektronik panolarda o gün yaşananlar slayt gösterisi halinde öğrencilerimize gösterildi. Hafta boyunca yapılan bu etkinliklerden sonra Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi’nde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma töreni yapıldı. Törende öğrencilerimize konu ile ilgili bilgiler verildi; 15 Temmuz gecesi yaşananları, sonrasında yaşanabilecek olanları içeren videolar izlettirildi. Törende, öğrencilerimize, o gece şehit olanların ve yaşananların fotoğrafları slayt halinde izlettirildi. Bu millet 15 Temmuz’da vatanının işgal edilmesine, demokrasisine sahip çıkmıştır. Bundan sonra da sahip çıkacaktır"
Kaynak: İHA