KOTO'dan Eğitim Ve Öğretim Mesajı

Kocaeli Ticaret Odası yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

KOTO'dan Eğitim Ve Öğretim Mesajı
Kocaeli Ticaret Odası 15. Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Fatih Ekinci, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Kocaeli Ticaret Odası 15. Meslek Komitesi Başkanı Fatih Ekinci mesajında; "2016-2017 eğitim öğretim sezonu uzun bir yaz tatilinin ardından başladı.

Binlerce öğrencimiz pazartesi günü itibariyle ders başı yaptı. Ülkemizin geçtiği zorlu süreçte, devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek, eğitim hizmetlerinin aksamaması için var gücüyle mücadele ediyor. Ayrıca eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, kitap-kırtasiye ve giyim sektörleri başta olmak üzere satışlarda hareketlenme yaşanıyor. Bu yoğunlukla beraber üyelerimiz, satışların piyasada çok fazla miktarlarda yer alan, TSE standartlarına uygun olmayan ürünlerden dolayı etkilendiğini belirtmektedirler. Bunun önüne geçilebilmesi için herkesin duyarlı davranması önem arz etmektedir" dedi.

Sözlerine devam eden Ekinci, "Kırtasiye sektöründe sıkıntılı ürünler çok fazla. TSE standartları dışında üretilmiş ve Çin menşeli ürünler, çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkileyebilmekte ve kalitesiz olmaları sebebiyle de uzun ömürlü olamamaktadırlar. Bu nedenle tüketicilerimizi ve velilerimizi TSE standartlarına uygun, yerli malı ürünleri tercih etmeye davet ediyor, çocuklarımızın sağlığı için kaliteli ürünlerin satın alınması ve kullanılmasını da özellikle öneriyoruz. Üyelerimizin de satışlarında bu noktalara dikkat edeceklerine inanıyoruz. Yeni eğitim öğretim sezonunun tüm öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlar getirmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA