Jandarmadan Kaçak Silah Operasyonu

Seydişehir'de, jandarma ekiplerinin durdurduğu bir otomobilde yaptığı aramada, Türkiye'de satışı yasak olan yasa dışı üretim kısa namlulu pompalı av tüfekleri ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beyşehir ilçesi ve Üzümlü Mahallesi'nden temin edildiği anlaşılan kısa namlulu, pompalı av tüfeklerini satmak üzere Seydişehir'e getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti.

Konya ve Seydişehir Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak yürüütükleri operasyonda, Kavak Mahallesi mevkinde seyir halindeki bir otomobil durduruldu.

Otomobilde yapılan aramada 10 adet kısa namlulu pompalı av tüfeği aracın bagaj bölümünde ele geçirilirken, silahlara el konuldu.

Jandarma tarafından gözaltına alınan M.K, N.Ö. ve M.D. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ele geçirilen kısa namlulu silahların Beyşehir ve Üzümlü Mahallesi'nde imal edilip, yurt içinde piyasada pazarlanacağı bilgisi üzerine Jandarmanın, bu yöndeki operasyonları yoğunlaştırdığı ve söz konusu silahların son zamanlarda organize suç örgütleri tarafından da tercih edildiği bilgisi verildi.

Kaynak: AA