İzmir'de Pedallar UNESCO İçin Döndü

İzmir'de 'UNESCO Dünya Mirası Yolunda' organizasyonu kapsamında düzenlenen bisiklet turunda 400 bisikletli pedal çevirdi.

İzmir'de 'UNESCO Dünya Mirası Yolunda' organizasyonu kapsamında Selçuk ile Bergama ilçeleri arasındaki 187 kilometrelik yolu turlamak amacıyla 400 bisikletli pedal çevirdi.

İzmir Valiliği, İZKA, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Bergama Belediyesi ve Selçuk Belediyesinin katkılarıyla ilki düzenlenen organizasyon için Selçuk'ta tören düzenlendi.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, UNESCO dünya mirası kenti Efes ve Bergama Kızıl Avlu arasında bisiklet güzergahı belirlenmesiyle farkındalık yaratmak istediklerini ifade ederek, 'Ayrıca bu etkinliğin ülkemizin birlik ve beraberliği ile insanlığa, barışa katkıda bulunmasını diliyorum' diye konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da önemli bir organizasyonda yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, 'Böylesine güzel bir organizasyonda bir aradayız. UNESCO'yu hak eden pek çok değeri olan İzmirimizin böylesine güzel bir organizasyona imza atması hepimiz için çok değerli.' dedi.

'UNESCO Dünya Mirası Yolunda' organizasyonunun dünya mirasları için olduğu kadar özgürlük, doğa gibi kavramlar açısından da önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Bakıcı, 'Bu organizasyonun farklılıkları ortadan kaldıracak bir süreç olacağını da hepimiz biliyoruz. 'Özgürlüklere pedal basma' olarak ifade edeceğimiz bir organizasyonu burada gerçekleştiriyoruz. Demokrasiye, özgürlüğe doğru pedal basmanın Meryem Ana'nın eteklerinden, Bülbül Dağı'nın eteklerinden başlatılmasının ayrı bir önemi var' diyerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ilk pedalı protokol üyeleri çevirdikten sonra 400 bisikletli Meryem Ana Heykeli önünden tur için start aldı.

Menderes Ataköy'de mola verecek olan bisikletlilerin turu, Karşıyaka sahilinden devam ederek yarın Bergama Kızıl Avlu'da bitecek.

Kaynak: AA