Herkes İçin Kütüphane Projesi Odunpazarı'nda

Kütüphane ve kütüphanecilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Odunpazarı Belediyesi’ne bir destek de Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi’nden (HTTM) geldi.

Herkes İçin Kütüphane Projesi Odunpazarı'nda
Yapılan açıklamaya göre; HTTM tarafından ülke çapında başlatılan “Herkes İçin Kütüphane” projesine dahil edilen Odunpazarı Belediyesi Kütüphaneleri, kısa süre içerisinde başlayacak olan proje ile daha kaliteli hizmet verme imkanı elde edecek. Proje kapsamında sürdürülen eğitimlere katılan kütüphane personeli, eğitim sonunda Fakir Baykurt Halk Kütüphanesi, Ataol Behramoğlu Halk Kütüphanesi, Kemal Tahir Halk Kütüphanesi, Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi ve Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi’nde projeyi uygulamaya başlayacak.

Ücretsiz internet ve bilgi erişimi

Proje kapsamında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi tarafından Odunpazarı Belediyesi’ne hibe edilecek bilgisayarlar üzerinden vatandaşlara temel bilgisayar ve internete erişim imkânı sağlanacak.

Hedef kitle dezavantajlı kesimler

Proje ile ilgili olarak yapılan açıklamada, hedef kitlenin dezavantajlı kesimler olduğunu kaydeden belediye yetkilileri, proje ile kısa sürede birçok kişinin temel bilgisayar ve internet erişimine ücretsiz olarak kavuşacağını vurguladı.

Kütüphaneler cazibe merkezi haline gelecek

Ülke çapında başlatılan proje ile kütüphanelerin birer cazibe merkezi haline geleceğini belirten proje sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük, projenin Eskişehir Odunpazarı’nda başarı ile uygulanacağından emin olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA