'Hadi Gari Sen De Burdurlu Ol Projesi'

Proje kapsamında ikametini Burdur'a alan MAKÜ öğrencilerine halk otobüslerinde yüzde 40 indirim yapılacak.

'Hadi Gari Sen de Burdurlu Ol Projesi' kapsamında ikametini Burdur'a alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencilerine halk otobüslerinde yüzde 40 indirim yapılacak.

Burdur Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehir içi toplu ulaşımda yaşanan aksaklıkların giderilmesi için Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında toplantı yapıldı.

Belediye Başkanlığı makamında yapılan toplantıya Ercengiz'in yanı sıra MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimi katıldı.

MAKÜ'lü öğrencilerin ulaşımda yaşadıkları aksaklıkların görüşüldüğü toplantıda Rektör Korkmaz, üniversite öğrencilerinin kendilerine ulaştırdıkları olumsuzlukları Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimine iletti.

Üniversite öğrencilerinin ulaşımda yaşadıkları aksaklıkların giderilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Ercengiz de 'Hadi Gari Sen de Burdurlu Ol' sloganıyla proje hazırladıklarını bildirdi.

Proje kapsamında MAKÜ'de eğitim görüp de ikameti Burdur dışında olan öğrencilerin ikametlerini Burdur'a almalarını istediklerini kaydeden Ercengiz, 'İkametini Burdur'a alan üniversite öğrencilerimize şehir içi ulaşımda yüzde 40 indirim yapacağız. Önümüzdeki belediye meclis toplantısında konuyu görüşerek karara bağlayacağız. Burdur'da yaşayan fakat nüfus kayıtlarında Burdur birincil adresi olmadığı için İller Bankası katkı payını alamadığımız öğrenci arkadaşlarımızın ikametlerini Burdur'a almalarını sağlayacağız. Bu sayede daha iyi hizmet ederek kent kültürünü ve kent olanaklarını daha yaygın hale getireceğiz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA