Görme Engellilerden 'İşgale' Tepki

Elazığ’da görme engelliler, kendileri için yapılmış uyarı taşlarının yayalar tarafından işgal edildiğini belirterek, söz konusu duruma tepki gösterdi.

Görme Engellilerden 'İşgale' Tepki
Altı Nokta Körler Derneği Elazığ Şube Başkanı Refik Temiz, hissedilir kaldırımları görmeyenlerden çok görenlerin kullandığını belirterek, alanın vatandaşlar tarafından işgal edildiğini kaydetti.

Kılavuz ve uyarı taşlarının görme engelli vatandaşlara kolaylık olsun diye yapıldığını anlatan Temiz, “Kılavuz ve uyarı taşlarının vatandaşlar tarafından kullanılması biz engelli vatandaşları rahatsız ediyor. İstiyoruz ki hissedilir kaldırımlar vatandaşlar tarafından işgal edilmesin. Biz görme engelli vatandaşlar için yapıldığını unutmamalarını ve duyarlı olmalarını talep ediyoruz. Her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu bilsinler. Görme engellileri gördükleri vakit vatandaşlarımızın güler yüzlü ve şefkatli davranmalarını ve bizleri fark etmelerini istiyoruz” dedi.

Dernek üyesi Feride Öktan ise, “Elazığlı vatandaşlarımızdan ricam biz görme engellilere karşı biraz daha duyarlı olsunlar. Hissedilir kaldırımları belediye bizler için yaptı. Bunların işgal edilmemesini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA