Eskişehir'e, 'Öğrenen Şehir' Unvanı Verilmesi

Eskişehir Valisi Çelik: 'Teknolojik donanımların ve iletişim ağının giderek arttığı dünyada 'Öğrenen Şehir' unvanını alan şehrimiz, her alanda kendini yenilemeye devam edecektir'.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir'e UNESCO tarafından Türkiye'nin ilk 'Öğrenen Şehri' unvanı verilmesine ilişkin, 'Teknolojik donanımların ve iletişim ağının giderek arttığı dünyada 'Öğrenen Şehir' unvanını alan şehrimiz, her alanda kendini yenilemeye devam edecektir.' ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 yılında UNESCO Hayat Boyu Öğrenme Enstitüsü tarafından yürütülmeye başlanılan ve Milli Eğitim Bakanlığının da yer aldığı 'Öğrenen Şehirler Küresel Ağı' programı kapsamında, Eskişehir, ''Öğrenen Şehir'' unvanı almaya hak kazandı.

Almanya'nın Hamburg şehrindeki UNESCO Hayat Boyu Öğrenme Enstitüsü tarafından yürütülen programda, üye şehirler arasındaki ikili öğrenmeyi, diyaloğu, karşılıklı bağlantılarla ilişkileri destekleyerek kapasite geliştirmeye imkan sağlamayı, öğrenen şehirler inşa etme sürecinin tanınmasını ve dünya şehirlerindeki hayat boyu öğrenme uygulamalarının desteklenmesi amaçlanıyor.

UNESCO tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Eskişehir, Türkiye'den ilk kez ''Öğrenen Şehirler Küresel Ağı''na katıldı ve ''Öğrenen Şehir'' unvanı almaya hak kazandı.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Eskişehir'in bu unvanı almasından dolayı memnun olduklarını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı başta olmak üzere bu sürece katkı sunan herkese teşekkür eden Vali Çelik, şunları kaydetti:

'Her zaman ilklerin şehri olan Eskişehir, Türkiye'de bir ilki daha başarmanın haklı gururunu yaşıyor. Teknolojik donanımların ve iletişim ağının giderek arttığı dünyada 'Öğrenen Şehir' unvanını alan şehrimiz, her alanda kendini yenilemeye devam edecektir. Takdir buyrulan bu unvanın tüm Eskişehir halkına hayırlı omasını diliyorum.'
Kaynak: AA