Burdur'daki DSİ Yatırımları

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur merkez ve Yeşilova ilçesinde yapımı devam eden Devlet Su İşleri (DSİ) çalışmalarını yeri̇nde inceledi.

İncelemelerine merkeze bağlı Güneyyayla köyünden başlayan Milletvekili Özçelik, köyün sulama suyu sıkıntısını gidermek için sondaj yapılacak yer hakkında DSİ yetkililerinden bilgi aldı.

Daha sonra Yeşilova ilçesinde yapımı devam eden Salda ve Güney göletlerini zi̇yaret eden Özçelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kazı çalışmaları devam eden Salda göletinin 4 bin 750 dekar alanın sulamasında kullanılacağını söyledi.

Güney göletinin ise gövde dolgu çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirten Özçelik, 'Temelden yüksekliği 48 metre olan gölet inşaatı tamamlandığında, 6 bin 220 dekar mümbit tarım arazisi suya kavuşacak. Su depolama hacmi, 1 milyon 191 bin 16 metreküp olan göletin inşaatında 37 kilometrelik boru hattı döşenecek.' dedi.

Gerçekleştirilen yatırımlarla Burdur’un tarımda marka olacağını dile getiren Özçelik, 'Yapılan bu yatırımlarla sulanabilir arazilerimiz hızla artmakta ve ilimiz tarımda marka kent olma yolunda hızla ilerlemekte.' diye konuştu.

Milletvekili Özçelik'e incelemelerinde, DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun da eşlik etti.

Kaynak: AA