Başkan Subaşıoğlu Açıklaması 'Gaziantep Tarihi Ve Modern Dokunun Birleştiği Önemli Bir Kent'

Gaziantep’te Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılan Denizli Merkezefendi İlçesi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu Gaziantep’in tarihi ve modern dokunun birleştiği önemli kentler arasında yer aldığını söyledi.

Başkan Subaşıoğlu Açıklaması 'Gaziantep Tarihi Ve Modern Dokunun Birleştiği Önemli Bir Kent'
Muhammet Subaşıoğlu, “Denizli Merkezefendi Belediyesi olarak Tarihi Kentler Toplantısı’na katılmak üzere Gaziantep’e geldik. Gaziantep’te tarihi mekanların ve yerleşim yerlerinin yeniden restore edilmesi çok önemli ve anlamlıdır. Tarihi yerlerin restore edilmesi, tekrar değerlendirmesi anlamında çok güzel örnekler var. Bizlerde ilimizde Tarihi Kentler Birliği’nin çerçevesi doğrultusunda neler yapılabilir? Önümüzdeki dönemde perspektifimiz neler olmalı bu çerçevede değerlendirme yapma imkanı bulduk. Türkiye’nin birçok yerinden belediye başkanları bu toplantıya katılıyor. Belediyecilik anlamında da fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sosyal, kültürel, yapısal ve kentsel dönüşüm alanında da fikir alışverişinde bulunuyoruz bu toplantı bizim için bir nevi atölye çalışması oluyor” dedi.

“Gaziantep’ten öğreneceğimiz projeler de var”

Gaziantep son 15 yılda çok önemli projeleri gerçekleştirdiğine dikkat çeken Muhammet Subaşıoğlu, “Türkiye’de şehircilik anlamında da değerli projeleri gerçekleştiren bir kent. Tarih ve modernitenin birleştiği, yeni kentsel dönüşüm projeleri ve peyzaj çalışmalarıyla birlikte yeni yapılaşmanın da önünün açıldığı modern bir şehir olarak gördüm. Gaziantep bu bölgenin incisi. Bizlerde Denizli olarak Ege Bölgesi’nde çok önemli belediyecilik çalışmalarına imza atıyoruz. Mutlaka Gaziantep’ten de öğreneceğimiz projeler var. Tarihe sahip çıkma bilincinin ne kadar önde olduğunu gördük. Gaziantep’i çok beğendim” diye konuştu.

Kaynak: İHA