Başkan Badem, Ödemiş'e Yapılacak Projeleri Değerlendirdi

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş’e yapacağı yeni projeleri değerlendirdi.

Başkan Badem, Ödemiş'e Yapılacak Projeleri Değerlendirdi
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Belediyesi Ahrandı Restaurantta düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İlk olarak geçtiğimiz Salı günü yaşanan sel felaketini değerlendiren Başkan Mahmut Badem, yaşanan felakette Ödemiş Belediyesi’nin iyi bir sınav verdiğini belirterek, “Ödemiş Belediyesi olarak ilk anda kurduğumuz kriz masası ile felaketi en iyi şekilde atlatmak ve insanlarımıza yardım elimizi uzatmak için çalıştık. O gün sabaha kadar ekiplerimiz mahallelerimizde başta kriz masasına gelen 32-33 müracaatlar olmak üzere tüm mahallelerimizde operasyonlarını sürdürdü. Özellikle Ocaklı ve Ertuğrul Mahallelerimizde su baskını insanlarımızın evlerini ve hayvan damlarını etkiledi. Ödemiş Belediyesi tüm ekipleri ile merkez dışı mahallelerimizde de insanlarımızın mağduriyetini gidermeye çalıştı. Yaşanan bu felakette biz Ödemiş Belediyesi olarak kriz masamız öncülüğünde iyi organize olduk ve ciddi bir ekiple çalıştık. İzmir’in 30 ilçesinde en iyi sınav veren belediye olduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte 2009-2014 döneminde yaptığımız alt yapı çalışmalarımızın eksiklerini de ilgili kurumlarla yapacağız. Bu olağanüstü durumun sorumlusunun yok olduğunu söylüyoruz. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ve İtfaiye ekipleri de ellerinden gelen tüm gayreti göstererek çalışmalarını sürdürdü. " diye konuştu.

“Gölcük’te kısmen açılış yaptık"

Başkan Mahmut Badem Ödemiş Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara da değinerek, "Gölcük’te sürdürdüğümüz reaksiyon alanı tamamlandığında çok iyi bir yer olarak karşımıza çıkacak. Şuan için Kurban bayramı öncesi kısmen açılışını yaptık. Halkımız faydalanmaya başladı.

Kentimizde devam eden doğalgaz çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İzmirgaz Ödemiş’te bir abone merkezi açtı. Kentimiz Ekim ayı sonlarına doğru doğalgazı kullanmaya başlayacak. Salı Pazarımızı yeni yerine bayramdan sonra taşıdık. Pazarcılarımıza ziyaret ederek hayırlı işler diledik. Bundan sonraki günlerde de pazarcılarımıza ziyaretler sürecek" dedi.

41 milyonluk kredi projesi

Başkan Mahmut Badem, Ödemiş Belediyesi’nin yeni yapacak olduğu projeleri ve kullanılacak kredi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Başkan Mahmut Badem, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Ödemiş Belediyesi Meclisinden projeler karşılığı 41 milyon TL İller Bankası’ndan kredi kullanımı geçti. Bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projelerin yapımı öncesinde 2 yıllık bir çalışmamız var. İstesek ilk günlerde de başlayabilirdik. Ancak eldeki borç stoklarını bitirip başlama düşüncemizi sürdürdük. 41 milyon TL’lik kredi proje kredisidir. Ödemiş Belediyesi’nin kasasına gelmeyecektir. Yapılacak ihalelerde yüzde 30’a varan indirim kırılmalar yaşanacaktır. 22 milyon TL civarında harcama olabilir. Özellikle vurguluyorum proje kredisidir. Yaptığımız iş kadar borçlanmış olacağız. Bazı projeleri de kendi imkânlarımız, ilgili kurumlar veya hükümetten alacağımız destekle de yürüteceğiz.Bu bağlamda Türkmen Mahallemize bir macera parkı yapacağız. Nüfusu ciddi ancak gelir seviyesi biraz daha düşük emeği ile geçinen insanlarımızın yaşadığı alanları merkezde ne arsa oraya da götüreceğiz demiştik. Bu anlamda o mahalledeki gençlerimiz için bu parkı yapacağız. Kültür Park’ı tamamlayıp açtığımızda bugünkü kadar ilgi olacağını düşünmüyorduk. O bölgemizde de macera parkı geleceğin merkezlerinden biri olacak. İkinci projemiz Ödemiş Hanımlar Lokali, İnönü Mahallemizde yeni kamulaştırdığımız alanda bu projemizi hayata geçireceğiz. Ödemişli hanımlar bu lokalde çocuklarını kreşe bırakarak kendilerine zaman ayırabilecek, sporlarını yapabilecek, kapalı yüzme havuzunda yılın her mevsimi yüzme sporunu yapabilecek. Üçüncü projemiz ise Ödemiş’te uzun yıllardır yapılan at yarışı sporlarımız için Çaylı’da düz bir alanda rahvan at yarışlarımız yapılıyor. Diğer yarışmalarımız yeni Devlet Hastanesi alanında yapılıyordu. Daha sonra Demircili’de bir vatandaşımıza ait tarlada yapıldı. Şimdi ise Dabbay bölgesinde kamulaştırdığımız 73 bin metrekare alanda tüm sosyal tesislerinin içinde olduğu bir at yarışı alanı yapacağız."

“Bu proje Ödemiş’in vizyon projesidir"

Başkan Mahmut Badem, daha sonra Ödemiş’in vizyon projesi dediği Salı Pazarı Parkı’nın yeni düzenlemesi ile ilgili bilgiler vererek şöyle devam etti:

“1996 yılında Belediye Başkanı Minür Bezmez döneminde ilçemize kazandırılan Salı Pazarı Parkı geçen 30 yıllık süreç içinde ve pazar yeri olarak kullanılmasının da etkisiyle yıprandı. Parkımızı tamamen yenileyerek Ödemiş’e yeniden kazandıracağız. Bu proje Ödemiş’in vizyon projesidir. Bir başka projemizde Kırkoluk. Kırkoluk pazarını bölgede kamulaştırdığımız 6 bin metrekarelik alana taşıyacağız. Bir başka projemizde Ödemiş Milli Fuar alanının üzerinin örtülmesi oldu. Bölgemizde özellikle süt firmalarımız ve çiçek, bitki üretimi yapan firmalarımızın da talepleri değerlendirildiğinde fuar alanımızın üstünü kapatacağız. Projelerimizin içinde 3 Eylül Mahallemizin de ihtiyacını yerine getirecek olan düğün salonu projemiz var. Kantarcı da mevcut ilkokul binasının önündeki alanı kamulaştırdık. Bu alana mahallenin ihtiyacı olan düğün salonumuzu yaparak hizmete sokacağız.”

“Kilitaş ve bordür kaplama yapılacak"

İlçe merkezinde ve dış mahallelerde kilit taş bordür kaplama çalışmaları da yapacaklarını söyleyen Başkan Mahmut Badem, 500 metrekare kilit parke döşeyeceklerini, üretim yolları açtıklarını ve açmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Yapılacak olan projelere hiçbir Ödemişlinin karşı çıktığını görmediğini söyleyen Badem, kullanılacak kredi ve Ödemiş Belediyesi’nin mevcutta ödediği taksitlerini rakamlar vererek değerlendirdi. Başkan Mahmut Badem, "Yapılacak olan projelere hiçbir Ödemişlinin karşı çıktığını görmedim. Evet, borçlanıyoruz. Ancak İller Bankası devletin bankası belediyelerin ortak olduğu bir bankadır. Kullanacak olduğumuz kredi de faiz en düşük faiz şeklindedir. 41 milyonluk kredi düşecektir. Bu kredinin yansıması aylık 500-600 bin TL taksitler halinde olacaktır. Şuan için Ödemiş Belediyesi Denizbank’a aylık 58 bin TL taksit ödememektedir, Kasım ayında sona erecektir. İller Bankasına 272 bin TL taksit ödemektedir. Buda 2017 Mart ayında sona erecektir. Bu borç beldelerden gelen borçtur. Vakıfbank’a aylık 305 bin TL taksit ödemektedir 2020 Şubat ayında sona erecektir. Toplamda Ödemiş Belediyesi şuan 635 bin TL aylık taksit ödemektedir. Bizim kullanacağımız kredinin aylık taksiti 600 bin TL’yi geçmemektedir. Biz borç ödemek, memur maaşı ödemek için kredi kullanmıyoruz. Kullanacak olduğumuz kredi Ödemiş’in vizyon projeleri olacak olan yatırımlar içindir" ifadelerini kullandı.

Ödemiş’in kalbi Saraçoğlu Caddesi için de uzun vadede araç parkı ve bisiklet yolu yapılabileceğini de dile getirdi. düşüncelerini sesli olarak düşündüğünü söyleyen Başkan Mahmut Badem, basın mensuplarının da bu konuda düşüncelerini aldı.
Kaynak: İHA