Bankacılıktan Kokoreççiliğe

İstanbul’da 8 yıl bir bankada çalışıp hayallerinin peşinden koşan Ali Şen, İzmir Kordon’da kokoreç dükkanı açtı. Her zaman için böyle bir işletme açmak istediğini belirten üniversite mezunu Ali Şen, ’’İlk fırsatta hiç tereddüt etmeden bankacılıktan istifa edip, kokoreççi açtım. Bankanın monoton ve hapis hayatından kurtulup kendimi daha iyi hissettiğim ve keyifle çalıştığım işletmem de daha mutluyum’’ dedi.

Bankacılıktan Kokoreççiliğe
İstanbul’da bir bankanın çeşitli birimlerinde 8 yıldır çalışan 29 yaşındaki Ali Şen, gönlünde olan gıda üzerine bir işletme açma fikrini de hayata geçirmek için fırsat kolladı. Babadan bankacı olan İktisadi ve İdari Bilimler mezunu Şen, uzun araştırmalar sonrası, ailesinin de yaşadığı İzmir’de bir kokoreç dükkanı açmak istedi. 1. Kordon’da kokoreç dükkanı eksikliğini gören genç girişimci Ali Şen, Kordon Subay Ordu Evi yanında bir dükkan kiralayarak buraya çok istediği Alsancak Kokoreç’i açtı. Yaklaşık 2 ay önce işletmeciliğe giren Ali Şen, hem ocak başında kokoreç kesiminde, hem müşterilerle ilgilenip hem de dükkanı işleterek hayalindeki işi yapmaya başladı.

Bankacılık hapis hayatı gibi kokoreç işletmeciliğinde mutluluğu buldum

Bankacılıkta 8 yılı geride bırakan Ali Şen, ’’Bankada 3 yıl şubede, 5 yıl genel müdürlük biriminde görev aldım. Ama insanın içinde ukde kalan bir şeyler vardır. Bunun sonucunda da kokoreç dükkanı açmaya karar verdim. Her zaman içimdeydi, fırsat olmadı, şans olmadı. Ama ilk fırsatta hiç tereddüt etmeden bankacılıktan istifa ettim ve kokoreç dükkanı açtım. İlk etapta bazı sıkıntılar yaşadım ama işler düzene girdikçe sıkıntılar gitmeye başladı.

Bankacık yaptığım yıllara göre daha mutluyum ve daha şevkle çalışıyorum. Bu iş benim için daha zevkli. Bankacılıkta monoton, sıkıcı bir yaşam vardır. Bir hapis hayatı gibi, 9-5 çalışırsınız bankada hiçbir şey yapamazsınız. Ama burada esnaflarla sohbet, gelen müşterilerle güzel diyaloglar ve kendi istediğiniz zaman istediğiniz işi yapabiliyorsunuz. Bu yüzden bu iş benim için daha mutluluk verici’’ dedi.

Mutfaktaki yeteneğimi keşfettim

Her zaman bir yeteneğinin olmadığını düşünen Ali Şen, ’’Ben 8 yıl boyunca İstanbul’da ailemden uzakta yalnız kaldığım için mutfakta bir yeteneğim varmış bunu keşfettim. Şuan şevkle ve zevkle kendi işimi yapıyorum. Evde mutfağa girerim. Bunu da keyifle yaparım. Belli başlı bir yemek menüm yoktur. Kendi kafama ne eserse, sebze veya etlerden karıştırarak kendi yemeğimi yaparım. Gıda işletmeciliğimde de bunun bir avantaj olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA