Yükleme İstasyonu Sanayicilerin Yükünü Hafifletecek

Denizli'de sanayicilerin ürettikleri ürünleri demiryolu ile pazara ekonomik olarak ulaştırabilmesini sağlamak için yükleme istasyonu kurulacak.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Ahmet Nazif Zorlu Organize Sanayi Bölgesinde yükleme istasyonu kurulmasıyla ilgili Valilikte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Organize Sanayi Bölgesinde üretilen ürünlerin Aliağa Limanına daha ekonomik ve taşıma maliyetlerinin düşürülerek ulaştırılacağını söyledi.

Söz konusu alanda ilgililerle inceleme yaptıklarını belirten Altıparmak, 'Sanayi alanları planlanırken yükleme istasyonu iltisak sistemine göre kapıdan kapıya yapılacak bir taşıma sistemi şeklinde projelendirilmesi rantabl bir lojistikten söz etmemizi sağlar. Çünkü tersane imalathanelerinde bu sistem mevcut. Biz de sanayi alanlarımızda bu sistemi yerleştirip hayata geçirmek istiyoruz.' ifadesini kullandı.

Paydaşlara fizibilite raporlarının hazırlanması talimatını veren Altıparmak şunları kaydetti:

'Öncelikle TCDD tarafından bir fizibilite raporu hazırlansın. Daha sonra buradaki sanayi bölgemizde kaç firma var ve bu firmalardan kaçı bu istasyondan yükleme garantisi verecek bunların da belirlendiği aynı zamanda karayolu ve demiryolu maliyetlerini de içeren bir fizibilite hazırlansın. Bu fizibilite raporları üzerinden daha gerçekçi olarak projeyi değerlendirelim.'

Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 45 dekarlık alanda yapılması planlanan yükleme merkezi ve 5 kilometrelik kılçık hattının yapımı ile ilgili olarak plan değişikliğinin belediye tarafından gerçekleştirildiği, TCDD'nin toplam 20 milyon lira maliyetle yapabileceği projeye, alanda bulunan firmalarca yıllık 350 bin ton yükleme garantisi ya da bu taşıma bedelinin taahhüdünün verilmesi gerektiği bildirildi.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, TCDD İşletmesi Gar Müdürü Adnan Tunca ile konu ile ilgili teknik görevliler katıldı.

Kaynak: AA