Yemen'deki Olaylar

Taiz ve Lahic kentlerindeki çatışmalarda 2 HDG mensubu ve 16 Husi öldü.

Yemen'in Lahic ve Taiz kentlerinde çıkan çatışmalarda hükümete bağlı Halk Direnişi Güçlerinden (HDG) 2 ve Husilerden 16 kişinin öldüğü belirtildi.

Lahic'in Kerş beldesindeki HDG Sözcüsü Kaid Nasr tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Er-Rezine ve En-Nebi' dağlarındaki HDG mevzilerine Husilerin saldırması sonucu 9 militanın ve 1 HDG mensubunun hayatını kaybettiği ifade edildi.

Bunun yanı sıra Taiz'deki HGD Enformasyon Merkezinden yapılan açıklamada, Dabab bölgesinde 7 Husi'nin etkisiz hale getirildiği 13'ünün yaralandığı, 1 HDG mensubunun ise öldüğü kaydedildi.

HDG ve Yemen ordusu, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin Taiz'deki mutlak kuşatmasını 18 Ağustos'ta kırmayı başarmıştı. Kısmi kuşatma halen devam ediyor.

Öte yandan Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, El-Beyza kentinde kime ait olduğu bilinmeyen bir insansız hava aracıyla (İHA), bir aracın hedef alınması sonucu 2 El Kaide militanı öldü.

Yerel basında dün Mareb'de ABD'ye ait bir İHA'nın düzenlediği saldırılarda 2 El Kaide militanının öldürüldüğü yönünde haberler yer almıştı.

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinin askıya alındığı 6 Ağustos'tan bu yana çoğu cephede çatışmalar tırmanışa geçmişti.
Kaynak: AA