Vali Çakacak, Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

İçel Valisi Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda okul müdürleriyle bir araya geldi.

Vali Çakacak, İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısında, yaptığı konuşmada, eğitimin ve öğretmenliğin çok önemli olduğunu belirtti.

2016 yılı yatırım programında 6 okul varken bu sayıyı 2 katına çıkararak İçel'deki eğitim yatırımlarına büyük katkı sağlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a teşekkür eden Çakacak, 'Yatırımların zamanında tamamlanması ve bir an önce hizmete açılması için İçel Valiliği olarak vali yardımcılarımız ve idarecilerimizle düzenli olarak yaptığımız toplantılarla konuyu titizlikle takip ediyoruz.' diye konuştu.

Eğitimcilere tavsiyelerde de bulunan Çakacak, şöyle devam etti:

'Eğitim öğretim döneminin başında kendinize bir hedef koyun. Hedeflerinizi yazılı hale getirip, yıl sonunda da gerçekleşme durumunu karşılaştırırsanız her geçen yıl hedefinizi büyütürsünüz. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Yarın bizlerin yerinde olacak nesilleri sizler yetiştiriyorsunuz. Gelecek nesillerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkemizin geleceğinin de o kadar aydınlık olacağına inanıyoruz. Velilerimizin okullara gelmesini sağlayalım, öğretmenlerimizle ve idarecilerimizle tanıştıralım. Okul öğrenci ve veli birlikteliğini sağlarsak eğitimde arzu ettiğimiz kaliteyi çok daha kolay yakalayabiliriz.'

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın da bir konuşma yaptığı toplantı, sunumların ardından sona erdi.

Kaynak: AA